07:43 01.06.2020

Суд відправив під варту 20 підозрюваних у справі про перестрілку в Броварах, на черзі організатори злочину

2 хв читати
Суд відправив під варту 20 підозрюваних у справі про перестрілку в Броварах, на черзі організатори злочину

Броварський районний суд Київської області відправив під варту 20 підозрюваних у справі про перестрілку в Броварах, двом особам суд заочно оголосив про підозру, на черзі - організатори злочину, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Отже, 20 фігурантам справи про стрілянину в Броварах обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб без застави", - написав Аваков у своєму мікроблозі Твіттер у понеділок уранці.

Також він повідомив, що "ще одну справу суд розглядатиме о 10:00".

"2 особам оголошено підозру заочно - до затримання. На черзі - організатори злочину. Слідство триває!", - підкреслив міністр.

Як повідомлялося, станом на 18:30 неділі Броварський районний суд Київської області відправив під варту 13 підозрюваних у справі про перестрілку в Броварах.

29 травня вранці в Броварах стався конфлікт між підприємцями, які займаються пасажирськими перевезеннями, і нелегальними перевізниками. За інформацією заступника голови МВС Антона Геращенка, три учасники перестрілки дістали поранень із травматичної зброї.

Спершу повідомлялося про 11 затриманих. На території Київської області введено план-перехоплення через перестрілку. Пізніше з'явилася інформація про затримання у Вінницькій та Житомирській області ще 10 осіб, причетних до конфлікту.

Слідчі за цим фактом розпочали три кримінальні провадження: хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням зброї, умисне знищення або пошкодження майна та незаконне поводження зі зброєю.

Пізніше дії учасників конфлікту правоохоронці кваліфікували як замах на вбивство двох і більше осіб.

Згодом, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у відеозверненні заявив про 28 затриманих учасників стрільби, а також 22 висунуті підозри. За його словами, було вилучено 16 одиниць зброї.

"Ми розраховуємо, що за підтримки Офісу Генерального прокурора завтра в судах їм буде пред'явлено безальтернативний арешт, і ці люди в майбутньому надовго сядуть у в'язницю", – зазначив Аваков.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко 30 травня заявив, що правоохоронці визначили понад 60 учасників стрільби в м.Бровари Київської області, зокрема замовників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Полковника Сухаревського призначено командувачем Сил безпілотних систем ЗСУ

Кількість бойових зіткнень на лінії фронту зросла до 66

У НАТО відбудуться засідання міністрів оборони альянсу, групи "Рамштайн" і Ради Україна-НАТО

У Миколаївській області є влучання в нежитлове приміщення, попередньо без постраждалих

Через Резерв+ оновили свої дані 1 млн 480 тис. військовозобов'язаних, серед них 220 тис. жінок - Міноборони України

У Харкові тимчасово відселяють людей, щоб знешкодити ворожий боєприпас, що не розірвався

У Миргородському районі одна людина постраждала після ракетної атаки РФ

У Харкові з-під завалів витягли ще одного постраждалого, їхня загальна кількість сягнула семи

Авіаційна служба Малаві втратила контакт із літаком, на якому летів віцепрезидент країни та особи, котрі його супроводжували

МВС спростувало повідомлення про винагороду за допомогу у виявленні осіб, які ухиляються від мобілізації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА