Пільги на оплату послуг ЖКГ: у Кабміні зробили важливе роз'яснення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пільги на оплату послуг ЖКГ: у Кабміні зробили важливе роз'яснення

Казна та Політика
1338
Заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко в ефірі телеканалу “Україна 24” пояснив, як працюють два види надання пільг на оплату послуг ЖКГ – готівковий і безготівковий.
Телеглядачка зателефонувала в студію і розповіла, що їй переказували гроші за пільги на картку, а потім скасували це, посилаючись на заборгованість жінки. Заступник міністра прокоментував ситуацію:
“Дійсно, 373 постанова ще минулого року впровадила принцип надання пільг на оплату послуг ЖКГ у грошовій формі, яка буває двох видів: готівкова, коли люди готівкою отримують разом з пенсією. Інша форма – безготівкова, коли міністерство перераховує гроші на Ощадбанк, а Ощадбанк вже проводить розрахунки з підприємствами-надавачами послуг”.
За його словами, особливість полягає в тому, що до кінця опалювального періоду, тобто до квітня 2020 року, діяла та форма, яку обирав пільговик.
“З травня дійсно робиться запит на кожне підприємство-надавача послуг, і аналізується, чи оплачував пільговик, який отримував готівку, свої комунальні послуги. Якщо він це робив справно, то він надалі отримує готівкові виплати, якщо є прострочена заборгованість, то приймається рішення про переведення надання цієї пільги у безготівкову форму. Якщо заявник здійснить оплату своїх боргів, він має можливість звернутися із заявою і знову повернути готівкову форму”, – пояснив Музиченко.

Довідка Finance.ua:

  • Посилення правил отримання соцдопомоги на оплату житлово-комунальних послуг допоможе державі заощадити 6-7 млрд грн на виплаті субсидій.
  • У 2021 році в Україні будуть по-новому розраховувати штрафи, пенсії та інші соціальні виплати. В тому числі, з 1 липня 2021 року базові величини для соцвиплат і для грошових стягнень пропонується встановити на позначці 2100 гривень.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас