08:47 30.04.2018

Кандидати на посади голів ОТГ від БПП здобули перемогу в 26 громадах

3 хв читати
Кандидати на посади голів ОТГ від БПП здобули перемогу в 26 громадах

За результатами паралельного підрахунку голосів, перемогу в 20 ОТГ здобула партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність", повідомили в прес-службі партії.

"На перших виборах в ОТГ, які відбулися 29 квітня, переконливу перемогу здобула партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність". За результатами паралельного підрахунку голосів, проведеного партійними штабами, кандидати від партії перемагають у 26 громадах з 40. Тобто 65% - висуванці, члени партії або кандидати, які йшли за підтримки партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність". З них - 2 міських ОТГ, 8 селищних і 16 сільських"- йдеться в повідомленні, оприлюдненому прес-службою в понеділок вранці.

За інформацією "БПП "Солідарність", інші політичні сили показали значно менший результат. Зокрема, ВО "Батьківщина"- 1 ОТГ, "Наш край"-1, Опозиційний блок - 1, Аграрна партія - 1,"Радикальна партія"- 1 ОТГ.

Найбільшу кількість громад кандидати від "БПП "Солідарність" очолять у Запорізькій обл. - 4, Кіровоградській - 3, Харківській - 3." 100-відсотковий результат партія отримала в Тернопільській області - в обох громадах, де відбулися вибори, перемагають кандидати від БПП" , - підкреслили в прес-службі.

Крім того, "БПП "Солідарність" також отримує більшість у виборах депутатів ОТГ. За результатами підрахунку 88% бюлетенів не менше 235 депутатських мандатів отримують кандидати від БПП.

Разом з тим, ВО "Батьківщина" отримала 222 депутатських мандати, Аграрна партія - 97, "Наш край" - 48, Радикальна партія - 34, "УКРОП" - 23, "За Життя" - 5, Опозиційний блок – 12, ВО "Свобода"- 5, Самопоміч - 16, Громадянська позиція - 4, Відродження - 1, Народний фронт - 10, депутати - самовисуванці - 95.

"Реформа децентралізації, яку ініціював Президент, має постійну підтримку. Кожна хвиля виборів в ОТГ характерна як високою активністю виборців, так і незмінною підтримкою партії "БПП "Солідарність", яка чітко і послідовно реалізує реформу децентралізації в Україні. Причини цього - конкретні результати: в рази збільшені місцеві бюджети, нові дороги, школи, дитячі садки, амбулаторії, які стали можливими саме завдяки децентралізації", - переконаний народний депутат України Сергій Березенко.

Як повідомлялося, в неділю, 29 квітня, в 40 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) - 4 міських, 14 селищних, 22 сільських ОТГ в 17 областях України відбудуться перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів.

Зокрема, у Вінницькій обл. такі вибори відбудуться в 1 об'єднаній територіальній громаді, у Волинській обл. - в 1 ОТГ, в Дніпропетровській обл. - в 4 ОТГ, в Донецькій обл. - в 1 ОТГ, в Запорізькій обл. - в 7 ОТГ, в Івано-Франківський обл. - в 2 ОТГ, в Кіровоградській обл. - в 3 ОТГ, в Луганській обл. - в 1 ОТГ, в Одеській обл. - в 3 ОТГ, в Полтавській обл. - в 2 ОТГ, в Рівненській обл. - в 3 ОТГ, в Сумській обл. - в 1 ОТГ, в Тернопільській обл. - в 2 ОТГ, в Харківській обл. - в 4 ОТГ, в Херсонській обл. - в 1 ОТГ, В Хмельницькій обл. - в 2 ОТГ, в Чернівецькій обл. - в 2 ОТГ.

До складу цих 40 ОТГ увійшли 133 місцевих ради, в тому числі 4 міських, 16 селищних та 113 сільських.

Окрім того, 29 квітня відбудуться ще й додаткові вибори депутатів в громадах, приєднаних до ОТГ. Зокрема, в Житомирській обл. такі вибори пройдуть в 2 селищних радах, в Запорізькій обл. - в 1 сільській раді, в Харківській обл. - в 1 селищній раді, в Чернівецькій обл. - 1 селищній раді.

29 квітня відбулися додаткові вибори депутатів в громадах, приєднаних до ОТГ. Після проведення виборів 29 квітня в цілому по Україні буде 705 ОТГ.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА