08:16 20.08.2020

Кличко про смерть Бориса Патона: Його пам'ятатимуть не лише в Україні, а й у всьому світі

1 хв читати
Кличко про смерть Бориса Патона: Його пам'ятатимуть не лише в Україні, а й у всьому світі

Мер Києва Віталій Кличко висловив співчуття у зв'язку зі смертю багаторічного президента Національної академії наук України Бориса Патона.

"Сьогодні не стало людини, яка увіковічнила своє ім'я науковими винаходами, відомими у всьому світі. Бориса Євгеновича Патона... Він прожив довге життя, понад півстоліття очолював Національну академію наук України", - написав столичний градоначальник на своїй сторінці у Facebook у середу ввечері.

Кличко наголосив, що завдяки науковим відкриттям і винаходам багаторічного президента НАНУ інженерна, космічна і навіть медична галузі ставали прогресивнішими.

"І в 101 рік він продовжував працювати, провадити наукову діяльність, спілкуватися, давав інтерв'ю. Він був першим Героєм незалежної України. Його пам'ятатимуть не лише в Україні, а й у всьому світі...", - написав Кличко.

14 листопада Патону виповнилося б 102 роки.

Як повідомляє телеканал "Суспільне" з посиланням на джерела в Інституті кардіохірургії ім. Амосова, причиною смерті Патона стала зупинка серця. Він перебував на лікуванні з 11 серпня у зв'язку з численними кардіологічними захворюваннями.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА