10:42 18.07.2019

"Батьківщина" пропонує скликати позачергову сесію ВР 23 липня

2 хв читати
"Батьківщина" пропонує скликати позачергову сесію ВР 23 липня

Фракція ВО "Батьківщина" пропонує президенту України Володимиру Зеленському скликати позачергову сесію Верховної Ради у вівторок, 23 липня, повідомила лідер партії Юлія Тимошенко.

"Ми звертаємося до президента Зеленського, справді за регламентом не можна провести позачергове засідання Верховної Ради, але точно можна і потрібно провести позачергову сесію Верховної Ради, і ми пропонуємо президенту знову звернутися до ВР й оголосити проведення позачергової сесії 23 липня у вівторок", - сказала лідер "Батьківщини" Тимошенко журналістам після засідання фракції в четвер у Києві.

Вона повідомила, що фракція протягом дня направить Зеленському лист з пропозицією провести позачергову сесію парламенту 23 липня.

За словами Тимошенко, президент просто допустив юридичну помилку, пропонуючи провести позачергове засідання, "але у нього є можливість її виправити".

"Також ми направимо перелік законопроектів ("Батьківщини" - ІФ), щоб вже зараз вирішити ті питання, яких реально очікують люди", - сказала Тимошенко.

Вона уточнила, що на позачерговій сесії треба розглянути законопроект, який дасть змогу знизити вдвічі ціни на газ для населення і бюджетної сфери.

"Ми виступаємо за розгляд законопроекту про введення обов'язкового медичного страхування... І третій невідкладний законопроект - це зміни до бюджету, які припинять знущання над пенсіонерами і, нарешті, виконають закон, згідно з яким пенсії не можуть бути меншими ніж мінімальний прожитковий мінімум - 3094 грн", - зазначила політик.

Лідер "Батьківщини" також повідомила, що члени її фракції в повному складі наразі перебувають у Києві - спеціально повернулися з регіонів до столиці, коли дізналися про ініціативу президента провести позачергове засідання парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА