16:18 27.07.2018

Колишньому заступнику голови Дніпровського суду Києва повідомлено про підозру в "справах Майдану"

2 хв читати

Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України повідомило про підозру колишньому заступнику голови Дніпровського районного суду Києва в перешкоджанні мирним акціям під час Євромайдану в 2014 році.

"Здійснюється досудове розслідування за низкою кримінальних проваджень за фактами протидії протестним акціям шляхом протиправного переслідування працівниками правоохоронних органів та суду учасників мітингів та зборів у м. Києві в січні-лютому 2014 року", - йдеться в повідомленні департаменту спецрозслідування Генпрокуратури на сторінці в Facebook у п'ятницю.

Згідно з інформацією, в одному з таких проваджень перевіряється правомірність дій і рішень правоохоронних органів і суду Дніпровського району столиці під час затримання і притягнення до відповідальності 11 учасників акцій 18-19 лютого 2014 року.

"На підставі зібраних доказів у межах цього кримінального провадження 25.07.2018 у передбачений чинним законодавством спосіб здійснено повідомлення про підозру колишньому заступнику голови Дніпровського районного суду м. Києва у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ст. 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, здійснене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудних ухвал, що спричинило тяжкі наслідки)", - наголошується в повідомленні.

У департаменті пояснюють, що колишньому заступнику голови суду інкримінують протиправні дії стосовно двох осіб, яких було затримано та притягнуто до кримінальної відповідальності нібито за участь у масових заворушеннях.

Наразі готується клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

У Генпрокуратурі нагадали, що за цим епізодом до суду направлено обвинувальний акт щодо п'яти слідчих, заступника і начальника слідчого відділу Дніпровського райуправління міліції та прокурора відділу прокуратури Києва. Водночас, як зазначають у департаменті, судовий розгляд зазначеного обвинувального акта досі не розпочато у зв'язку із заявами про самовідвід суддів Дніпровського райсуду й тривалим їх розглядом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА