13:26 29.03.2019

Порошенку не вдалося розділити агітаційну та посадову активність під час виборчої кампанії

2 хв читати
Порошенку не вдалося розділити агітаційну та посадову активність під час виборчої кампанії

У Громадянській мережі "Опора" зазначають, що практика проведення передвиборної агітації кандидатом на посаду президента України та нинішнім главою держави Петром Порошенком містила досить широкий перелік фактів з ознаками зловживання адміністративним ресурсом на виборах.

"Незважаючи на поодинокі випадки використання владного ресурсу з боку інших кандидатів, саме чинному президенту України найбільше не вдалося ефективно розмежувати посадову та агітаційну активність під час виборчого процесу", - йдеться в оприлюдненому в п'ятницю третьому звіті організації за результатами спостереження за виборами президента України у березні.

Зокрема, в "Опорі" вказали на використання соціальних виплат та бюджетних програм у передвиборній агітації П.Порошенка, поєднання агітації та офіційних заходів у рамках засідань рад регіонального розвитку. "Зафіксовані проблеми мають потенціал негативного впливу на практичне забезпечення принципу рівності умов та можливостей для всіх кандидатів на пост президента України", - вважають в організації.

Спостерігачі зазначають, що під час звітного періоду Кабінет Міністрів України реалізував заходи з індексації пенсій та монетизації субсидій на оплату громадянами комунальних послуг. За їхніми оцінками, ці заходи у сфері соціального захисту стали важливою частиною передвиборної кампанії, враховуючи їх використання в агітаційних матеріалах П.Порошенка.

Також у звітному періоді спостерігачі "Опори" надалі фіксували порушення законодавчих обмежень щодо ведення передвиборної агітації всіма кандидатами в президенти України. Найбільш поширеними були випадки розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів без передбачених законом вихідних даних. При цьому кількість таких порушень зменшилася порівняно з попередніми періодами спостереження.

У різних регіонах спостерігачі "Опори" виявили друковані матеріали без вихідних даних на користь кандидатів Руслана Кошулинського, Олександра Шевченка, Володимира Зеленського, Юлії Тимошенко, Олега Ляшка та інших.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА