07:50 13.04.2020

У Миколаївській області підтверджено п'ять випадків інфікування Covid-19

2 хв читати

Станом на 20.00 12 квітня в Миколаївській області зареєстровано 5 підтверджених випадків коронавірусу, повідомили в прес-службі Миколаївської ОДА.

"Першими захворіли 2 жінки пенсійного віку, жительки с.Воронівка Вознесенського району. Нині вони перебувають на стаціонарному лікуванні в КНП "Миколаївський обласний центр лікування інфекційний хвороб". За фактом виявлення цих випадків проведено епідеміологічне розслідування із застосуванням лабораторних методів досліджень, виявлено 3 позитивні результати серед контактних (осіб - ІФ). з них двоє людей живуть в с.Воронівка, одна в м.Вознесенськ", - йдеться в повідомленні на сайті адміністрації з посиланням на оперативний штаб при Головному державному санітарному лікареві Миколаївської області.

В адміністрації підкреслили, що протиепідемічні заходи в осередку тривають. Уже проведено визначення розширеного кола контактних осіб кількістю 17 людей, які вимагають термінового лабораторного обстеження.

Також повідомляється, що протягом неділі за медичною допомогою звернувся 1 пацієнт з підозрою на Covid-19, якого госпіталізували в КНП "Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб".

"Зараз в інфекційному стаціонарі перебуває 15 пацієнтів з підозрою на Covid-19 і 2 пацієнти з лабораторно підтвердженим діагнозом "коронавірусна інфекція Covid-19". Ще 3 людини з виявлених контактних з лабораторно підтвердженим діагнозом "коронавірусна інфекція Covid-19" отримують амбулаторне лікування вдома в умовах самоізоляції", - уточнили в ОДА.

Разом із тим, чиновники зазначили, що лабораторно обстежено на Covid-19 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) 118 пацієнтів.

"На сьогодні 2 обстежених особи з позитивним результатом, 93 людини мають негативний результат, 14 проб у роботі і 9 в стадії обстеження", - повідомили в прес-службі.

"З 16 березня введено облік жителів Миколаївської області, які прибули з-за кордону і різними шляхами повернулися до місця постійного проживання. За ними ведеться медико-санітарне спостереження і контроль за дотриманням термінів і умов самоізоляції. Всього на облік було взято 3063 людей. На 20.00 12 квітня 2020 знято з обліку 2069 осіб у зв'язку із закінченням термінів самоізоляції. Ведеться медико-санітарне спостереження за 994 особами", - додали в Миколаївській ОДА.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА