RU
 

Експерт назвав нову мету Путіна

Корреспондент.net,  17 листопада 2016, 14:36
0
2187
Експерт назвав нову мету Путіна
Путін націлився на Прибалтику, вважає експерт

Передбачник нападу РФ на Україну заявив, що наступною стане Прибалтика.

 

Екс-співробітник Ради нацбезпеки США при президентах Джорджі Бушу-молодшому і Бараку Обамі Пол Д. Міллер назвав нову мету Росії в статті для The Foreign Policy.

"Чотири роки тому я передбачив вторгнення Росії в Україну. Ось мій наступний прогноз, який тепер багатьом здасться навдивовижу очевидним: наступною стане Прибалтика", - стверджує він.
 
Для Путіна та інших росіян, які дивляться на світ крізь призму російського релігійного націоналізму, Захід є по своїй суті загрозою "через його поступове виродження й панування глобалізму", вважає автор.
 
"Зараз Путін опинився в найвигідніших міжнародних умовах із часів закінчення холодної війни для продовження російської експансії", - йдеться в статті. Єдність Європи розхитана, а наступний американський президент, здається, щонайвідвертіше прихильний до Росії, пояснює Міллер.
 
"Наступний крок Путіна більш небезпечний, ніж попередні, оскільки він, швидше за все, вторгнеться в держави Прибалтики, які є членами НАТО", - вважає автор. Він не відправить через міжнародний кордон великі формування російських солдатів в уніформі, міркує Міллер.
 
"Замість цього Путін спровокує неоднозначну військову кризу, використовуючи маріонеток, від яких можна відмовитися, можливо, у найближчі два роки", - припускає він. Ймовірно, російськомовні латвійці та естонці розпочнуть протестувати, вимагатимуть захисту їхніх прав, заявлятимуть про переслідування та благатимуть про міжнародний захист. З'явиться підозріливо добре озброєний і підготовлений "Народний фронт для звільнення російської Балтики", йдеться в статті.
 
Збереться саміт Організації Північно-Атлантичного Договору. Польща першою розпочне вимагати застосування ст. 5 Статуту НАТО. Німці і французи несамовито чинитимуть опір. Усі озиратимуться на США, щоб зрозуміти, на чию сторону схилиться лідер альянсу, розмірковує Міллер.
 
Якщо альянс не застосує ст. 5, то взаємні гарантії зобов'язань НАТО стануть функціонально безглуздими, пише автор. Деякі східноєвропейські держави можуть вирішити примкнути до більш сильної сторони, до Росії. Інші ж, починаючи від Польщі, розпочнуть озброюватися до зубів. "Мрія Путіна про пошматований Захід і необмежене поле для дій у Європі справдиться", - зазначає він.
 
"Але якщо альянс застосує ст. 5, це практично означатиме оголошення війни Заходом Росії. І саме тоді Трампу доведеться вирішити, чи вартий захист Латвії прирівняння до ризику розпочати третю світову війну", - робить висновок Міллер.
 
ТЕГИ: РоссияНАТОПрибалтикаВладимир Путин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі