69% українців вважають економічну ситуацію в Україні поганою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

69% українців вважають економічну ситуацію в Україні поганою

Особисті фінанси
421
Двоє з трьох українців незадоволені економічною ситуацією в країні і вважають її поганою.
Згідно з опитуванням Центру Разумкова щодо економічної сфери:
  • 69% оцінюють економічну ситуацію в країні як «дуже погану» або «досить погану»;
  • 26% — як «не погану і не хорошу»;
  • тільки 2% — як «хорошу» або «дуже хорошу».
Варто зауважити, що лише 14% респондентів вважають, що події в Україні розвиваються в правильному напрямку, 70% же дотримуються думки, що події розвиваються в неправильному напрямку. Також, згідно з опитуванням, українці не надто вірять у швидкі зміни в економічній сфері, зазначають у Центрі Разумкова.
Питання українцям ставили щодо таких сфер:
  • економічної ситуації в країні,
  • благополуччя сімей,
  • довіри до політиків,
  • електоральна орієнтація громадян.
  • довіра та підтримка чинного уряду.
Прогноз. Лише 7% вважають, що в найближчі 3 місяці економічне становище країни зміниться на краще, 8% сподіваються, що за цей час зміниться на краще рівень добробуту їхньої сім’ї. 32% же вважають, що в найближчі 3 місяці економічне становище країни зміниться на гірше, 24% — що за цей час зміниться на гірше рівень добробуту їхньої сім’ї. Однак найбільш поширена думка, що ситуація за 3 місяці істотно не зміниться. Так 48% і 53% українців не очікують змін у сфері економіки і добробуту.
Разом з тим важливо відзначити, що очікування змін в економічній сфері є менш песимістичними, ніж у грудні минулого року. Так у грудні 2021 року в країні протягом найближчих 3 місяців 41% опитаних очікували погіршення, а погіршення добробуту сім’ї — 32%.
16% опитаних вважають, що Україна здатна подолати існуючі проблеми і труднощі протягом найближчих кількох років, 51% – що вона здатна подолати в більш віддаленій перспективі, а 20% — що не здатна їх подолати.
Рівень благополуччя. Рівень добробуту сім’ї громадян України, згідно з опитуванням в 2021 році, був оцінений значно краще, ніж сфера економіки: 43% оцінили його як «дуже» або «досить» поганий, 46% — як «не поганий і не хороший», 7% — як «хороший» або «дуже хороший».
Очікування змін у найближчі 2−3 роки суперечливі: частки респондентів, які очікують за цей період, що економічна ситуація в країні і добробут сім’ї покращаться, погіршаться або не зміняться, мало відрізняються і перебувають у діапазоні від 19 до 25%, відзначили в Центрі Разумкова.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Телеканал новин 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас