12:48 08.10.2018

Поліція запускає в пілотному режимі відеофіксацію перевищення швидкості на дорогах України за допомогою TruCam

2 хв читати
Поліція запускає в пілотному режимі відеофіксацію перевищення швидкості на дорогах України за допомогою TruCam

Патрульна поліція запускає в пілотному режимі з 8 до 15 жовтня відеофіксацію порушень швидкісного режиму на дорогах України за допомогою спеціального пристрою TruCam.

Як повідомляє в понеділок департамент комунікації Національної поліції України, поліцейські застосовуватимуть TruCam у місцях концентрації ДТП, на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного і національного значення.

Як розповів перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, прилад TruCam дозволяє фіксувати швидкість на дистанції близько 1200 м.

"Ми запускаємо фіксацію порушення швидкісного режиму не для того, щоб притягати водіїв до відповідальності, а саме з метою превенції. Наше завдання - спонукати водіїв знизити швидкість у тих місцях, де є підвищений рівень дорожньо-транспортних пригод, особливо - ДТП з постраждалими і загиблими", - сказав він.

За його словами, спецпристрій використовуватимуть виключно за наявності попереджувального знаку про те, що ведеться фото- і відеофіксація правопорушень.

Крім того, використання TruCam здійснюватиметься поряд зі службовим транспортним засобом, що стоятиме з увімкненими проблисковими маячками синього кольору.

Інформацію про такі місця вже оприлюднено і вона буде постійно оновлюватися.

О.Білошицький також зазначив, що характеристики приладу не передбачають втручання людини в роботу пристрою на місці фіксації порушення.

"Прилад містить в собі спеціальну систему шифрування даних... Інспектор не має доступу і не може видалити будь-які моменти самостійно. Також прилад містить так званий лічильник правопорушень, які були зафіксовані за допомогою цього приладу", - розповів він.

За його словами, контроль за відповідністю кількості зафіксованих правопорушень та притягнутих до відповідальності здійснюватимуть у відділах моніторингу в кожному управління патрульної поліції.

О.Білошицький зазначив, що використання цих приладів є першим кроком у подальшому розвитку системи фото- і відеофіксації правопорушень, а наступними кроками буде впровадження системи автоматичної фіксації порушень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Застосування Україною західної зброї по цілях у РФ - питання компетенції держави-постачальника, заявив Боррель

Держкомтелерадіо внесло до переліку 448 російських книжок, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України

Зеленський відвідав військову базу "Мелсбрук"

Олександр Мартиненко все життя присвятив українській журналістиці та сфері медіа - Верховна Рада

У ЄС немає консенсусу, чи потрібно проводити навчання українських військових на території України - Боррель

Знайдено останки ще одного загиблого в харківському "Епіцентрі" - жертв стало 18

Єрмак: Олександр Мартиненко - це історія професії, а також людина, яка назавжди буде в історії країни

Зеленський висловив співчуття у зв'язку зі смертю засновника й голови агентства "Інтерфакс-Україна" Олександра Мартиненка

Окупанти вдарили по Харкову, виникла пожежа в гаражах - мер

Підтримка антарктичної програми є стратегічним питанням, і Україна продовжуватиме це робити - Лісовий

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА