07:01 07.05.2019

Генпрокуратура порушила провадження через підготовку дітей в ОРДО до бойових дій

2 хв читати

Генеральна прокуратура України порушила кримінальне провадження за фактом сприяння Російській Федерації у підготовці до бойових дій дітей, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької області, повідомила прес-служба відомства.

"Встановлено, що в порушення норм міжнародного права, а також законів і звичаїв війни представники незаконного збройного формування терористичної організації "ДНР" за фінансової та організаційної підтримки Російської Федерації через військові табори і псевдопатріотичні клуби готують дітей до бойових дій. Водночас дітей виховують у дусі ідеології сепаратизму і "русского мира", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі генпрокуратури зазначили, що відповідно до статей 47, 51 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни від 12 серпня 1949 року окупаційна держава не має права примушувати осіб, які перебувають під захистом, служити в її збройних або допоміжних силах.

Зазначається, що окупаційна держава може залучати до примусових робіт тільки осіб, які перебувають під захистом, яким виповнилося 18 років, і тільки до такої роботи, необхідної для забезпечення потреб окупаційної армії або для належного забезпечення населення окупованої країни комунальними послугами, продуктами харчування, житлом, одягом, транспортом і медичними послугами.

"Особи, які перебувають під захистом, не можуть примушуватись виконувати будь-яку роботу, яка передбачала б їх участь у військових операціях", - підкреслили у відомстві.

Крім цього, підпунктом 26 пункту "в" ст.8 Римського статуту Міжнародного кримінального суду передбачено, що набір або вербування дітей віком до п'ятнадцяти років до складу національних збройних сил або їх використання для активної участі в бойових діях є військовим злочином.

"Наразі вживаються заходи щодо встановлення осіб, причетних до вчинення зазначених кричущих правопорушень. Отримані докази порушення Російською Федерацією і її окупаційною адміністрацією норм міжнародного права буде передано до Міжнародного кримінального суду", - зазначили в ГПУ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА