RU
 

Шмигаль вважає, що поки рано вводити податок з гектара землі

Корреспондент.net,  8 липня 2020, 16:22
0
217
Шмигаль вважає, що поки рано вводити податок з гектара землі
Фото: прес-служба Кабміна
Шмигаль поки не поспішає з податком

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає передчасним збільшувати орендну плату в умовах кризи.

 
Під час засідання уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав передчасним введення податку з кожного гектара сільгоспземель, як це пропонується законопроектом №3131. Про це він повідомив на засіданні Кабміну в середу, 8 липня.
 
 
 
"Це ідея на сьогодні, вважаю, передчасна. Збільшувати орендну плату в умовах кризи, в умовах, коли фермери просять підтримки від держави, - це не зовсім коректно", - сказав Шмигаль.
 
За його словами, через профільне міністерство і профільний комітет в Кабміні будуть просити донести цю думку до парламентаріїв, щоб таке рішення під час кризи не приймалося.
 
Раніше професор Київської школи економіки (KSE) Олег Нів'євський назвав законопроект №3131 неприйнятним з точки зору розвитку галузі та сільської економіки. Законопроектом передбачається впровадження поставленого податкового зобов'язання (ППЗ) з кожного гектара (5% від нормативно грошової оцінки, або приблизно 1400 грн / га). Якщо сума ПДФО на зарплату / оренду, військовий збір, податок на землю, податок з прибутку, єдиний податок 4-ї групи менша, ніж ППЗ, то різниця стягується до місцевого бюджету.
 
Нагадаємо, у Верховній Раді запропонували законопроект, який запроваджує новий податок, який в основному торкнеться дрібних фермерів.
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: налогиЗемляКабмин Украины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі