День фінансів, 29 жовтня: штрафи для власників «єврономерів», наслідки рішення КСУ про скасування е-декларацій, шахрайства при працевлаштуванні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 29 жовтня: штрафи для власників «єврономерів», наслідки рішення КСУ про скасування е-декларацій, шахрайства при працевлаштуванні

645
Четвер, 29 жовтня. Які штрафи чекають власників номерів на європейській реєстрації і що буде з доларом напередодні виборів в США.
Власників «єврономерів» почнуть штрафувати. Кабмін ухвалив проєкт постанови, який дозволяє притягати до відповідальності власників номерів на європейській реєстрації. Штраф становить 8 500 тис. і виноситься поліцейським на місці вчинення правопорушення. Якщо порушення скоєно цим же водієм повторно протягом року, то штраф становить вже 17 000 грн.
Рішення КСУ про скасування е-декларацій. Вчора ми писали про те, що КСУ визнав неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування. В ЄС натякнули на припинення фінансової допомоги Україні через рішення Конституційного Суду. У ЄС також заявили, що рішення КСУ про скасування е-декларування може стати підставою для тимчасового призупинення безвізу.
У свою чергу віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина заявила, що певним силам всередині країни не вдасться зупинити безвізовий режим з Європейським Союзом.
В Україні вперше визнали людину банкрутом. Як повідомляє Опендатабот, таке рішення було ухвалено господарським судом Києва в липні цього року. Суд визнав українця банкрутом і призначив план реструктуризації боргу за валютною іпотекою. Як зазначається, боржник може за комфортним графіком погасити борги і не втратити своє майно. Нагадаємо, раніше збанкрутувати в Україні могли тільки юрособи і ФОП.
Checkbox від Дубілета. Програмний РРО Checkbox завершив етап бета-тестування, і тепер приєднатися до системи може будь-хто. Як повідомив Дмитро Дубілет, за час тестування до проєкту вже підключилися близько 1000 компаній, серед яких «Інтертоп», «Фокстрот» і «Суші-Майстер». Крім того, команда зробила безкоштовним не тільки встановлення, але і перший місяць використання РРО.
4G в столичному метро. Українські мобільні оператори Київстар, Vodafone Україна і lifecell запустили 4G відразу на 23 станціях київського метро. Це означає, що на 45 з 46 підземних станцій київського метро і в тунелях між ними є швидкісний мобільний інтернет 4G. Залишається тільки станція «Теремки», на якій 4G з’явиться до кінця грудня. Ця станція нова, і її підключення вимагає більше часу.
Шахрайства при працевлаштуванні. Не рідко люди під час пошуку роботи погоджуються на сумнівні пропозиції. Наприклад, роботодавець може пропонувати легку роботу на дому, за яку обіцяє зарплату айтішника, або вимагає спочатку документи з персональними даними. ТОП-5 найпопулярніших схем шахрайства можете дізнатися за посиланням. До речі, за даними Держстату, середня зарплата в Україні у вересні склала 11 998 гривень. Це на 552 гривні більше порівняно з серпнем.
Що буде з доларом напередодні виборів у США. На нашому YouTube-каналі Finance.ua вийшло нове відео, в якому фінансовий експерт Олексій Козирєв пояснить, як вибори президента США вплинуть на Україну, що впливає на валютний ринок з міжнародних факторів. А також розповість про найцікавіші події, які відбуваються на валютному ринку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас