12:20 03.10.2018

Уряд зобов'язаний публікувати розміри зарплат і премій керівників держкомпаній - "Наш край"

2 хв читати
Уряд зобов'язаний публікувати розміри зарплат і премій керівників держкомпаній - "Наш край"

Партія "Наш край" закликає уряд ввести обов'язкову публікацію заробітних плат і премій керівників державних підприємств і корпорацій, заявив народний депутат від "Нашого краю" Сергій Шахов.

"Топ-менеджери і віп-чиновники мають бути підзвітні не лише правлінню державних підприємств і уряду, але і всім українцям. Вони отримують прибуток, працюючи на підприємствах, що належать усім українцям. Як у випадку з головою правління "Нафтогазу" Коболєва, який отримує зарплату 20 млн грн на рік і ще стільки ж - у вигляді премії", - зазначив С.Шахов.

Народний депутат від "Нашого краю" звернув увагу на нещодавнє рішення суду оштрафувати Андрія Коболєва за небажання розкрити список премійованих менеджерів "Нафтогазу".

"Суд оштрафував Коболєва лише на 1,7 тис. гривень, але це рішення є чітким сигналом - приховувати доходи на державних посадах протизаконно. Це гроші українського народу, адже прості люди утримують "Нафтогаз", оплачуючи грабіжницькі тарифи на енергоносії", - пояснив С. Шахов.

Він зазначив, що "Наш край" закликає уряд зробити роботу державних монополій та їхніх керівників прозорою. "Приховувати від людей розмір зарплат і премій не лише протизаконно, а й аморально. Публікація зарплат і премій керівників державних підприємств має бути загальнопоширеною практикою в країні", - С.Шахов.

У партії нагадують, що минулого тижня Шевченківського районного суду Києва оштрафував А.Коболєва на 1,7 тис. грн за відмову оприлюднити імена премійованих менеджерів держмонополії. Їм виплатили заглом понад 1 млрд грн, що еквівалентно $47 млн, за перемогу в Стокгольмському арбітражі над російським "Газпромом".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА