13:46 22.01.2020

Порошенко розцінив призначення адвоката Януковича до керівництва ДБР як наступ "Антимайдану"

2 хв читати
Порошенко розцінив призначення адвоката Януковича до керівництва ДБР як наступ "Антимайдану"

 П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" зазначає, що призначення Олександра Бабікова, який працював в юридичній фірмі Aver Lex та захищав екс-президента Віктора Януковича, першим заступником голови Державного бюро розслідувань (ДБР) є символом реваншу проросійських сил в Україні, повідомляється на сайті політсили в середу.

"Дуже демонстративно було, що напередодні 22 січня керівництво Державного бюро розслідувань призначило першим заступником голови... Бабікова... Ключове - він був адвокатом Януковича. Який ще більш трагічний символ можна було обрати, щоб продемонструвати наступ "Антимайдану", реваншу проросійських сил, знущання над подвигом Героїв Небесної сотні?", - сказав Порошенко після покладання квітів до пам'ятника перших загиблих учасників Революції гідності в Києві.

Він розповів, що до партії звернулися сім'ї Героїв Небесної сотні з проханням протидіяти спробам "заговорити і зупинити" розслідування "справ Майдану", і наголосив, що "Європейська солідарність" докладе всіх зусиль для захисту цінностей і зовнішньополітичного курсу, проголошених під час Революції гідності.

"Ми маємо діяти рішуче, і я обіцяю, що "Європейська солідарність" і без цього звернення діяла б ефективно. На сьогодні можу наголосити і пообіцяти, і я закликаю інші політичні сили об'єднатися, об'єднатися опозиції і продемонструвати, що ми не дозволимо реваншу", - сказав політик.

"Ми твердо переконані, що ідеї руху в Європу, членства в НАТО, ті ідеї, за які Сергій Нігоян і Михайло Жизневський першими вийшли на Майдан і віддали найдорожче - своє життя, - ми будемо робити все, щоб втілити ці ідеї в життя. Ми точно переможемо! Вони віддали свої життя недарма", - наголосив Порошенко.

Згідно з інформацією на сайті ДБР, заступниками директора бюро стали Олександр Бабіков та Олександр Соколов. Бабіков працював в юридичній фірмі Aver Lex, що захищала Януковича Соколов до призначення був співробітником Служби безпеки в Харківській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА