Доступність посилання

ТОП новини

ВООЗ: чому ризик нової хвилі коронавірусу у Європі став реальністю


Реанімація інфекційного відділення Київської міської клінічної лікарні №9, важкі хворі на COVID-19
Реанімація інфекційного відділення Київської міської клінічної лікарні №9, важкі хворі на COVID-19

Вперше за кілька місяців у Європі спостерігають збільшення кількості випадків інфікування новим коронавірусом за тиждень.

«Прискорена передача коронавірусу в 11 країнах призвела до значного збільшення випадків зараження, якщо це не призупинити, то система охорони здоров'я у Європі знову опиниться на межі», – заявив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганс Клюге.

Ганс Клюге, директор Європейського регіонального бюро ВООЗ, архівне фото
Ганс Клюге, директор Європейського регіонального бюро ВООЗ, архівне фото

У глобальній статистиці кількість випадків інфікування коронавірусом у Європейському регіоні, до якого входять 54 країни і сім територій від Центральної Азії до Західної Європи, нині менша, ніж була раніше, але це тому що кількість випадків в Америці різко зросла.

Загалом у Європейському регіоні зареєстровано 2,6 мільйонів випадків коронавірусу, 195 тисяч – летальних. Це становить близько чверті випадків захворювання у світі і майже 40% померлих на планеті (загалом 485 тисяч) .

Чи не щодня у Європейському регіоні ВООЗ реєструють близько 20 тисяч нових випадків та 700 смертей.

За словами Клюге, його попередження про ризик нової хвилі вірусу після послаблення обмежень у країнах «зараз стало реальністю».

«За останні два тижні у 30 країнах/територіях зросла кількість нових випадків», – каже він.

До 11 країн, які зіткнулися з прискореною передачею вірусу, належать: Вірменія, Швеція, Молдова, Північна Македонія, Азербайджан, Казахстан, Албанія, Боснія та Герцеговина, Киргизстан, Україна та Косово.

За словами Клюге, такі країни, як Польща, Німеччина, Іспанія та Ізраїль швидко відреагували на небезпечні спалахи коронавірусу за останні кілька тижнів.

«Там, де з'явилися нові кластери випадків, їх швидко брали під контроль завдяки цільовим втручанням», – каже Клюге.

Також, за його словами, міністри охорони здоров'я по всьому регіону повідомляють, що люди змінили свою поведінку і все більше намагаються дотримуватися фізичної дистанції та носять маски.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG