День фінансів, 16 листопада: подорожчання е-віз, покарання за борги з ЄСВ, результати роботи TruCam — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 16 листопада: подорожчання е-віз, покарання за борги з ЄСВ, результати роботи TruCam

638
П’ятниця, 16 листопада. Про штрафи, рейтинги та нові тарифи.
Нові тарифи та правила оформлення е-віз. З 1 січня 2019 року в Україні підвищують вартість оформлення е-віз, а також змінюють правила оформлення віз для в’їзду в Україну. Так, вартість тарифної ставки консульського збору за оформлення електронної візи буде $85 замість $65. Інші зміни дивіться за посиланням.
Рейтинг відповідальних водіїв. У Головному сервісному центрі МВС провели дослідження, де в Україні найбільше користуються ременем безпеки. Опитування проводилося в 22 обласних центрах і охопило 35 тисяч респондентів. Результати показали, що найбільше користуються ременями безпеки в Києві, а найменше – в Хмельницькому.
Більше відповідальності за несплату ЄСВ. У Мінсоцполітики розповіли, що планується встановити певні обмеження щодо тих, хто має заборгованість з Єдиного соціального внеску.
Затримали поїзд – платіть. На сайті Європейського парламенту повідомили про те, що планують повертати від 25% до 50% вартості квитка за затримку поїзда більш ніж на годину. Це разом з тим, що пасажир може продовжити далі подорож на цьому поїзді. А за затримку в півтори години – повертатиметься 75%. І 100% – за затримку тривалістю понад дві години.
Лідери зі зростання пенсій. За минулий рік середня пенсія зросла на 36% з 1 828 грн до 2 479 грн. Цікаво, що за останні п’ять років найбільше збільшилися пенсії у суддів і військовослужбовців. У 2013 році пенсія судді становила близько 12 тис. грн, а в 2018 – перевищила 25 тис. грн.
Робота TruCam. З 16 жовтня до 13 листопада патрульні винесли 8 123 постанов за перевищення швидкості руху більш ніж на 20 км/год і 50 км/год. Штрафів виписали на 2 289 млн гривень. Перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький говорить так: “Мета – не зібрати якомога більше матеріалів, а попередити правопорушення, знизити швидкість руху транспорту в найбільш небезпечних місцях.”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас