14:45 12.05.2020

Більшість країн світу поступово продовжує пом'якшувати запроваджені через COVID-19 обмеження

2 хв читати
Більшість країн світу поступово продовжує пом'якшувати запроваджені через COVID-19 обмеження

Дедалі більше країн у різних регіонах світу починають знімати окремі обмеження, запроваджені раніше для боротьби з поширенням коронавірусу COVID-19.

Зокрема, у багатьох країнах відновлюють роботу підприємства малого та середнього бізнесу, відчиняються школи і дитячі садки.

Приміром, жителі Сінгапуру з вівторка можуть відвідувати перукарні, пральні, а також кондитерські. Однак при вході в усі ці місця жителів просять обов'язково надіти маску і дотримуватися дистанції.

У Франції цього тижня починають відкриватися дошкільні заклади і початкові школи. Відвідування поки що не обов'язкове, батьки самі визначають, відправляти дітей на заняття чи залишити їх удома.

У Бразилії президент країни Жаїр Болсонару розпорядився внести салони краси і спортзали до списку підприємств, чия діяльність життєво важлива під час пандемії коронавірусу, і відповідно - відкрити їх для відвідування.

В Індії місцева влада вирішила частково відкрити залізничне сполучення. З вівторка починають курсувати спеціальні поїзди між такими великими містами, як, наприклад, Делі та Мумбаї.

Влада Індонезії, зі свого боку, планує послабити обмежувальні заходи і дозволити жителям країни віком до 45 років ходити на роботу. За словами керівника спеціальної групи з боротьби з коронавірусом Доні Монардо, такі кроки дадуть змогу запобігти подальшим масовим звільненням у країні. За даними видання "Джакарта пост", за час пандемії майже 3 млн людей в Індонезії втратили роботу.

В африканських країнах також спостерігається послаблення обмежень. Наприклад, у Сенегалі у вівторок почали відкриватися ринки, мечеті та церкви.

Водночас у деяких азіатських країнах, які одні з перших почали знімати обмежувальні заходи, з'явилися побоювання щодо можливості другої хвилі коронавірусної інфекції. Зокрема, за останні дні виявили десятки нових випадків зараження. У Сеулі навіть оголосили про намір відкласти на тиждень відновлення роботи шкіл із відвідуванням через побоювання щодо другої хвилі. Нові випадки також зареєстровані і в китайському місті Ухані, яке спочатку стало епіцентром поширення інфекції. Місцева влада оголосила у вівторок про намір перевірити все населення міста (11 млн людей) на предмет зараження коронавірусом.

Згідно з даними порталу Worldometers, що відстежує ситуацію з коронавірусом, наразі у світі продовжують хворіти близько 2,4 млн людей, лише 2% з яких переносять захворювання в серйозній і критичній формі. За час пандемії одужали понад 1,5 млн людей, майже 290 тис. померли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 70, на покровському напрямку тривають 11 боїв

Зеленський подякував Королю Швеції за особливу допомогу в межах Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

У Міноборони підтримують створення Військової поліції

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 62, найнапруженіша ситуація на покровському напрямку

Французька спецслужба повідомила про затримання та арешт підозрюваного в підготовці теракту на Олімпіаді

Зеленський обговорив із прем'єром Швеції розвиток оборонного співробітництва, Саміт миру та євроінтеграцію

Через обстріл у Дробишевому загинула одна людина, троє поранені - Донецька ОВА

Зеленський пропонує розпочати підготовку українських льотчиків для шведських Gripen уже зараз

У Києві відбулася церемонія прощання з генеральним директором агентства "Інтерфакс-Україна" Олександром Мартиненком

Окупанти обстріляли Херсон, пошкоджено будівлю медзакладу, постраждалих немає - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА