Майнінговий стартап з українським корінням залучив інвестиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майнінговий стартап з українським корінням залучив інвестиції

Фондовий ринок
570
Заснований українцем і латвійцем майнінговий стартап Bitfury залучив новий раунд інвестицій. Сума угоди склала $80 млн. За наявними даними, інвестори назвали Bitfury європейським блокчейн-єдинорогом. До цього проект сумарно залучив $ 90 млн, – повідомляє видання Medium.
Учасниками нового раунду стали європейський фонд Korelya Capital, а також Armat Group і Lian Group, азіатські Naver Group, Macquarie Capital, Dentsu і фонд iTech Capital. За словами виконавчого віце-керуючого Bitfury Геогрія Кікнадзе, виручка компанії склала $500 млн.
Зароблені фінанси компанія планує вкласти в розвиток програмного і апаратного забезпечення для урядових структур і корпорацій.
Компанію Bitfury було засновано в 2011 році латвійцем Валерієм Вавіловим і українцем Валерієм Небесним. Фірма виробляє обладнання і софт для майнінгу криптовалют і працює над блокчейн-технологіями. Офіси компанії розташовані в Сан-Франциско, Вашингтоні, округ Колумбія, Гонконгу, Лондоні і Амстердамі, дата-центри – в ісландській громаді Рейк’янесбайр і грузинських містах Горі та Тбілісі. Стартап заробляє в середньому близько $100 млн на рік.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас