13:00 19.08.2020

Інформація про нібито участь СБУ в так званій вагнерівській спецоперації є фейком - заява спецслужби

2 хв читати
Інформація про нібито участь СБУ в так званій вагнерівській спецоперації є фейком - заява спецслужби

У Службі безпеки України спростовують свою причетність до історії з появою і затриманням російських бойовиків приватної військової компанії Вагнера в Білорусі.

"Дані про участь СБУ в так званій вагнерівській спецоперації є звичайним фейком. А його першоджерелом, наголошуємо, понад тиждень тому було саме російське видання", - йдеться в повідомленні СБУ, оприлюдненому в середу.

У спецслужбі також заявили, що жоден співробітник СБУ не брав участі в розмовах бойовиків із вербувальником, які нібито було зафіксовано на оприлюднених раніше аудіозаписах. "Тому титрування одного з учасників розмов, як "офіцер СБУ", є домислом та свідомою маніпуляцією", - наголошується в повідомленні.

У СБУ зазначають, що ініціатори таких інформаційних "вкидань" діють за логікою "кілька разів переказана брехня може комусь здатися правдою" і закликають уважніше ставитися до інформаційної гігієни і не поширювати чуток на користь недружніх країн.

Як повідомили раніше українські ЗМІ, спецслужби України нібито готували масштабну операцію із затримання групи бойовиків приватної військової компанії Вагнера, для чого виманили їх до Білорусі. Однак після того як силовики доповіли про ці плани в Офіс президента, спецоперація провалилася.

14 серпня стало відомо, що Білорусь передала Російській Федерації 32 бойовиків "Вагнера", затриманих 29 липня.

Президент Володимир Зеленський назвав видачу "вагнерівців" Росії несправедливим рішенням, наслідки якого будуть катастрофічними.

Пізніше начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що поїздка бойовиків ПВК Вагнера, під час якої їх затримали в Білорусі, є спецоперацією російських спецслужб. Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак розцінив інформацію про нібито причетність українських спецслужб до появи і затримання російських бойовиків ПВК Вагнера в Білорусі як сплановану дезінформацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський про загиблу Ірину Цибух: "Одна з тих, хто робив усе, щоб інші приєднувалися, тренувалися, вчилися бути ефективними"

Зеленський: Уже є частина підтверджень від лідерів щодо збільшення наших спроможностей ППО

СтратКом ЗС України презентував виставку "Вдягаю піксель" у межах Книжкового Арсеналу 2024

Сили оборони України успішно уразили поромну переправу російських окупантів у Криму

Німеччина анонсувала новий пакет військової допомоги Україні на €500 млн - ЗМІ

МАГАТЕ наполягає на збереженні в "холодному зупині" всіх шести блоків Запорізької АЕС

Унаслідок російського авіаудару в Херсонській області пошкоджено школу

На фронті вже відбулося 84 бойових зіткнення, з них половина - на курахівському та покровському напрямках

Міноборони України спростило процедуру кодифікації зразків ОВТ до 10 днів

Інформація про загиблого в Руській Лозовій не підтвердилася

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА