16:07 26.12.2018

Проект DPL має намір навесні 2019 р. запустити товарну біржу зерна в Україні

2 хв читати

Київ. 26 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Проект Digital Pulse of the Land (DPL) має намір навесні наступного року відкрити в Україні товарну біржу зерна, повідомив генеральний директор представництва DPL Роман Назаров.

"Першим проектом, який ми маємо намір реалізувати, буде товарна біржа зерна. Ми плануємо запустити її навесні наступного року. У нас майже все готово", - сказав він під час прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

За його словами, в проект було вкладено десятки мільйонів доларів. Інвесторами виступили міжнародні фонди. У подальшому заплановано залучення й українських інвесторів. Передбачається, що проект окупиться протягом п'яти років.

Як уточнив радник проекту DPL Ігор Тіньков, на товарній біржі зможуть торгувати і агрохолдинги, і фермерські господарства.

"Можна буде торгувати не лише контрактами на фізичні поставки товарів, а й управляти ризиками шляхом хеджування на ринку деривативів. Ми зібрали два майданчики в одному місці", - зазначив він.

Р.Назаров повідомив, що наступним кроком у розвитку біржі буде запуск блокчейн-кооперативної платформи.

За його словами, цей проект запустять через два роки після початку роботи біржі.

Згідно з інформацією на сайті проекту, платформа надасть можливість продавцям і покупцям торгувати сільгосппродукцією та продуктами харчування із застосуванням смарт-контрактів. До платформи буду залучені банки, дослідні, страхові, логістичні компанії, портові агенти і брокери. Також платформа надасть змогу агровиробникам об'єднаються в кооперативи або створювати свої, формуючи бізнес-плани і залучаючи інвестиції.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За два роки війни в Україні з'явилося понад 300 МВт домашніх і 90 МВт промислових СЕС - голова правління АСЕУ

"Кліар Енерджі" так і не вдалося повернути в мережу три ТЕС на біомасі 22 МВт через проблеми із сировиною - голова наглядової ради

В Україні до кінця 2024 р. за підтримки держави можна встановити до 500 МВт СЕС - голова правління АСЕУ

Українські експортери та Кабмін мають прискорити декарбонізацію з урахуванням вступу в дію в ЄС механізму CBAM з 2026 р

"Кліар Енерджі" до кінця року має намір встановити газопоршневу генерацію на 80 МВт - голова наглядової ради

Обов'язкове використання щонайменше 5% біопалива в автобензині принесе до бюджету понад $1 млрд щорічно - президент "МХП Еко Енерджі"

Свинарство має всі шанси повернутися до рекордних показників виробництва та вийти на експорт

Підприємці готові долучитися до розроблення найкращих практик розвитку бізнесу, але Кабмін намагається їх не чути - голова київського "УДАРу"

У Києві презентовано оцінку громадської думки щодо діяльності українських органів влади та інститутів

Дві третини українців хочуть від держави поліпшення своєї поінформованості, майже три чверті - за військово-патріотичне виховання в садочках і школах - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА