ua en ru

"Північний потік-2" шкодить європейській єдності та має бути зупинений, - Порошенко

"Північний потік-2" шкодить європейській єдності та має бути зупинений, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (Віталій Носач/РБК-Україна)

Порошенко зазначив, що "Північний потік-2" не є економічним проектом

Проект газопроводу "Північний потік-2" шкодить європейській єдності та має бути зупинений. Про це заявив президент України Петро Порошенко у ході прес-конференції з президентом Естонії Керсті Кальюлайд.

Порошенко зазначив, що "Північний потік-2" не є економічним проектом.

"Цей проект не є економічним, він шкодить європейській єдності. Наголосили, що нам треба докласти максимум зусиль, щоб політичні проекти, які руйнують єдність ЄС повинні бути зупинені", - зазначив Порошенко.

Крім того, Порошенко зазначив, що запевнив президента Естонії в готовності надати будь-які гарантії надійності і ефективності енергетичного транзиту через Україну.

"Україна має унікальні можливості, підземні сховища, вона має достатній резерв для збільшення обсягу транзиту і ми дуже вдячні Естонії за підтримку цієї позиції", - сказав Порошенко.

Спільна з Президентом Естонської Республіки зустріч з представниками ЗМІ

Опубліковано Петром Порошенком 22 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні, 22 травня 2018 року, у Києві з офіційним візитом перебуває президент Естонії.