RU
 

Пандемія коронавірусу. Головні новини 17 квітня

Корреспондент.net,  17 квітня 2020, 20:30
0
1070
Пандемія коронавірусу. Головні новини 17 квітня
Фото: Getty
Тайські ченці на мовних курсах у захисних масках

Обмеження на Великдень, причина продовження карантину, тестування всіх контактних медиків, безсимптомні хворі заражають також часто.

 
Корреспондент.net зібрав найактуальнішу і найважливішу інформацію про поширення коронавірусної інфекції на 17 квітня 2020 року.
 
 
Ситуація в Україні
 
 
- В Україні 4662 лабораторно підтверджених випадки, з них 125 смертельних, 246 пацієнтів одужали. За добу зафіксований 501 новий випадок.
 
- Карантин в Україні можуть продовжити, якщо після Великодня приріст нових випадків інфікування коронавірусом складе два і більше відсотка, сказав головний санлікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.
 
- Національна академія наук прогнозує, що пік нових випадків коронавірусу в Україні за день має припадати на 2-5 травня, пік смертей - на 3-8 травня.
 
- У МВС розповіли, що робитимуть, щоб не допустити скупчення людей біля храмів на Великдень. Спочатку будуть проходити роз'яснювальні бесіди серед громадян. Протоколи будуть складатися тільки після повторних порушень.
 
У самих храмах можуть бути присутніми тільки ті, хто забезпечують службу, але не більше десяти осіб. А парафіяни зможуть відвідати храм після служби - максимум по дві особи.
 
- Вчителі зі стажем менше 10 років через епідемію не отримають 21 тисячу гривень допомоги, яку раніше обіцяв уряд.
 
- Кожен п'ятий виявлений уражений коронавірусом в Україні - медпрацівник. Епідеміолог пояснив Корреспонденту, чому так відбувається.
 
- МОЗ запланувало тестувати на коронавірус усіх медиків, які працюють із пацієнтами з COVID-19, кожні п'ять днів.
 
- Американська компанія Apple опублікувала дані про пересування українців у період карантину. Ходити по місту жителі України почали лише вполовину менше, їздити - на третину.
 
- Україна закупила 176 апаратів штучної вентиляції легенів, заявив глава МОЗ Максим Степанов.
 
- Влада Одеси дозволила ринкам працювати, незважаючи на заборону з Києва.
 
- У Житомирі влада ввела заборону на відвідування храмів, а також на участь у релігійних масових заходах під час Великодніх свят.
 
- У Почаївській лаврі, імовірно, стався спалах коронавірусу, але настоятель монастиря не впускає медиків на перевірку.
 
 
Ситуація у світі
 
 
- Безсимптомних хворих на коронавірус виявилося більше, ніж передбачалося, до 60 відсотків. При цьому, від них заражаються так само часто, як і від тих, у кого є явні ознаки захворювання. До такого висновку дійшли китайські вчені.
 
- Влада Японії вирішила з травня почати прямі виплати всім жителям країни в якості запобіжної підтримки під час кризи, а не тільки тим, хто доведе, що має додаткові витрати.
 
- За допомогою з безробіття в США звернулися 20 мільйонів осіб з початку пандемії.
 
- Президент Таджикистану Емомалі Рахмон закликав заготовити продукти на 2 роки через коронавірус. Офіційно в цій країні немає випадків зараження.
 
- Число померлих від COVID-19 жителів США за місяць перевищило кількість жертв грипу за зиму-2018/19.
 
- Американський лідер Дональд Трамп уже представив план виходу США з карантину. Його розкритикували за поспішність.
 
- В Ізраїлі рівень безробіття досяг 26 відсотків на тлі епідемії коронавірусу.
 
- Президент Білорусі Олександр Лукашенко розпорядився відновити навчання в школах.
 
- Пандемія COVID-19, швидше за все, забере життя не менше 300 тисяч жителів Африканського континенту навіть при активному впровадженні заходів захисту населення, заявили в ООН.
 
- Колишній директор Департаменту ВООЗ з питань здоров'я матерів і дітей Ентоні Костельйо заявив, що карантинні заходи самі по собі не допомагають у боротьбі з коронавірусом. За його словами, треба масштабне тестування.
 
 
Що відбувається з економікою
 
 
- У першому кварталі поточного року ВВП Китаю знизився на 6,8 відсотка в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Це перше зниження китайської економіки з 1976 року, пишуть інформагентства. Спад стався на тлі пандемії.
 
- Ціна американської марки нафти WTI опустилася нижче 18 доларів за барель уперше за 18 років.
 
- Поширення в країнах Латинської Америки коронавірусної інфекції COVID-19 створює загрозу виникнення дефіциту кави, попереджає Bloomberg.
 
- Глави країн G7 домовилися скоординувати відновлення своєї економіки після пандемії і забезпечити "надійні ланцюжка поставок" в майбутньому.
 
- У зв'язку з діючими із середини березня через пандемію коронавірусу в більшості європейських країн підвищеними заходами безпеки попит на нові автомобілі в ЄС впав на 55 відсотків.
 
 
Загиблі і заражені
 
 
Згідно з актуальними даними Університету Джонса Гопкінса, усього заразилися вже понад 2,182 мільйона осіб, 147,3 тисячі померли. Лідером за кількістю підтверджених випадків залишаються США (672,2 тисячі).
 
Іспанія знаходиться на другому місці (184,9 тисячі), Італія - ​​на третьому (168,9 тисячі), Франція - на четвертому (147 тисяч), Німеччина - на п'ятому (138,3 тисячі). США вийшли також на перше місце за кількістю жертв, яка виросла майже до 33,3 тисячі.
 
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
СПЕЦТЕМА: СюжетиКоронавірусКарантин у Києві та Україні
ТЕГИ: эпидемияпандемиякарантин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі