19:12 28.05.2020

Нардеп Наливайченко вимагає від керівництва НАБУ і СБУ розслідувати законність дій членів НКРЕКП за підтримки Геруса

2 хв читати
Нардеп Наливайченко вимагає від керівництва НАБУ і СБУ розслідувати законність дій членів НКРЕКП за підтримки Геруса

Народний депутат фракції "Батьківщина" Валентин Наливайченко вимагає від керівників Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і Служби безпеки України (СБУ) Артема Ситника і Івана Баканова провести розслідування можливої протиправної діяльності членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) за підтримки голови парламентського комітету з питань енергетики Андрія Геруса (фракція "Слуга народу").

"Я направив депутатські запити і вимагаю від силовиків провести ґрунтовне розслідування всіх фактів топ-корупції, які представлені в документах, опублікованих сьогодні. Для розслідування є всі підстави, і вони мають усі повноваження. Герус, засновники прокладок, керівництво Укрзалізниці та міністр інфраструктури Криклій повинні постати перед судом", - написав Наливайченко в четвер на своїй сторінці в Facebook, проілюструвавши повідомлення сканами депутатських звернень до голів силових відомств.

"В умовах даного ринку електроенергії, введеного НКРЕКП, реальний сектор економіки потерпає від перманентних збитків у той час, як спекулянти, які маніпулюють ринком, отримують надприбутки", - йдеться в депутатському зверненні Наливайченка до Ситника.

На думку парламентарія, дії посадових осіб НКРЕКП призвели до кризи на ринку електроенергії в Україні і можуть кваліфікуватися, як зловживання владою або службовим становищем (ст.364 Кримінального кодексу), а також як державна зрада (ст.111 КК).

Наливайченко нагадав, що вимагав реакції силових структур після того, як в минулому році Герус проштовхнув у парламенті поправку, якою відкрив експорт електроенергії з РФ від компанії, що перебуває під санкціями США.

Раніше народний депутат Олексій Гончаренко (фракція "Європейська солідарність") заявив про корупційні схеми заробітку через прокладки між столичним комунальним підприємством "Київтеплоенерго" і державною Укрзалізницею", до яких нібито причетний Герус.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість бойових зіткнень на лінії фронту зросла до 66

У НАТО відбудуться засідання міністрів оборони альянсу, групи "Рамштайн" і Ради Україна-НАТО

У Миколаївській області є влучання в нежитлове приміщення, попередньо без постраждалих

Через Резерв+ оновили свої дані 1 млн 480 тис. військовозобов'язаних, серед них 220 тис. жінок - Міноборони України

У Харкові тимчасово відселяють людей, щоб знешкодити ворожий боєприпас, що не розірвався

У Миргородському районі одна людина постраждала після ракетної атаки РФ

У Харкові з-під завалів витягли ще одного постраждалого, їхня загальна кількість сягнула семи

Авіаційна служба Малаві втратила контакт із літаком, на якому летів віцепрезидент країни та особи, котрі його супроводжували

МВС спростувало повідомлення про винагороду за допомогу у виявленні осіб, які ухиляються від мобілізації

У Запорізькій області внаслідок атаки КАБами постраждали троє місцевих жителів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА