Інформацію про забудови столиці розмістять онлайн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інформацію про забудови столиці розмістять онлайн

Нерухомість
380
У системі містобудівного моніторингу буде доступний перелік документів щодо кожного об’єкта будівництва у столиці.
Про це на своїй сторінці у FACEBOOK написав заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації, начальник управління адміністративних послуг Юрій Тацій.
“Багатьох турбує тема незаконних забудов. Однак нерідко навіть замовники будівництва не знають, які документи їм потрібні, щоб їхні споруди були зведені на законних підставах. Тому інформація про забудови у Києві має бути максимально відкритою. Для цього у Департаменті містобудування та архітектури ми продовжуємо працювати над створенням системи містобудівного моніторингу”, – зазначив Юрій Тацій.
Серед документів, які можна буде переглянути у ресурсі, проєктна документація, містобудівні умови та обмеження, необхідні дозволи та інформація про експертизи.
Планується, що за кожним об’єктом будівництва, за кожною будівлею можна буде у відкритому отримати таку інформацію:
  • містобудівні умови та обмеження, технічне завдання, яке забудовник отримує від Департаменту;
  • проєктна документація та наказ про її затвердження;
  • документи про проведену експертизу проєкту забудови;
  • дозвіл на забудову від Державної інспекції з містобудування.
Цей перелік документів визначає, на які дії забудовник має право, а на які – ні. Департамент містобудування та архітектури не може визначати законність забудов. Це у компетенції інших установ.
Містобудівний моніторинг необхідний не лише для того, щоб кияни могли оцінити законність забудови, а і для прозорості в отриманні документів для забудовника.
“Такий підхід дозволяє вирішити одразу дві задачі. По-перше, кияни отримують інформацію, на основі якої і можуть судити про законність будівництва. По-друге, особи, які планують здійснювати будівництво, розуміють, які документи потрібні і де їх отримати”, – пояснив Юрій Тацій.
За матеріалами:
Вечірній Київ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас