19:04 06.09.2020

З початку доби неділі російські найманці на Донбасі двічі порушили режим тиші, поранений український військовослужбовець

2 хв читати
З початку доби неділі російські найманці на Донбасі двічі порушили режим тиші, поранений український військовослужбовець

З початку доби неділі, 6 вересня, поранення отримав український військовослужбовець, російські найманці двічі порушили режим тиші поблизу Красногорівки і Шумів, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"У результаті обстрілу отримав поранення військовослужбовець Збройних сил України, який усував наслідки пожежі на позиції підрозділу об'єднаних сил. Пораненому захиснику вчасно надано медичну допомогу. Військовослужбовця доставили до лікувального закладу", - сказано в вечірньому зведенні на сторінці штабу в Фейсбуці в неділю.

У зведенні наголошується, що на 42-й день дії повного і всеосяжного режиму припинення вогню російські найманці здійснили прицільний обстріл українських позицій. Зокрема, поблизу Красногорівки противник відкрив вогонь з автоматичного станкового гранатомета, випустивши при цьому три черги ВОГ-17.

Крім того поблизу населеного пункту Шуми зафіксований один провокаційний постріл з підствольного гранатомета.

"Командування об'єднаних сил наголошує, що в разі повторного відкриття прицільного вогню в бік українських позицій, об'єднані сили залишають за собою конституційне право на застосування всіх сил і засобів для стримування збройної агресії Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Водночас головний редактор інтернет-видання Цензор.НЕТ Юрій Бутусов повідомив на своїй сторінці в Facebook, що в неділю, 6 вересня, на Донбасі від кулі снайпера загинув український військовослужбовець, ще двоє отримали поранення внаслідок підриву автоцистерни.

"О 15.55 поблизу села Новгородське підірвалася на міні автоцистерна АРС-14, яка виїхала до місця гасіння пожежі. Двоє військовослужбовців поранені, один із них у важкому стані. О 17.15 поблизу села Кримське Новоайдарського району від пострілу снайпера загинув військовослужбовець ЗСУ", - написав Бутусов.

Агентство "Інтерфакс-Україна" поки не має в своєму розпорядженні офіційного підтвердження цієї інформації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Естонія передає Україні енергоблок, який може забезпечити електроенергією близько 150 тисяч українців

Відключення світла у вівторок можуть збільшуватися за рахунок більшого обсягу обмеження е/е

Італія може передати Україні другу систему ППО SAMP/T

Суд вирішив передати столичний БФК Gulliver в управління АРМА, власник має намір оскаржити рішення

Українські прокурори повідомили про підозру 42 російським офіцерам, причетним до сексуального насильства на окупованих територіях

У Харкові спрацювала ППО, інформації про постраждалих немає

Зливові дощі на півдні Німеччини призвели до масштабних повеней, є загиблі

Унаслідок обстрілів на Дніпропетровщині пошкоджений інфраструктурний об'єкт

Поліція в Києві викрила банківських службовців, які вкрали майже 6,2 млн грн із рахунку клієнтки

Нетаньягу заявив Кнесету, що кампанія в Газі не припиниться аж до розгрому ХАМАС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА