День фінансів, 29 серпня: новий прем'єр і спікер, перепродаж американського газу, вражаюча статистика Supercharger від Tesla — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 29 серпня: новий прем'єр і спікер, перепродаж американського газу, вражаюча статистика Supercharger від Tesla

711
Четвер, 29 серпня. Поки українці стежили за активізацією парламенту і новими призначеннями (ось новина про те, кого призначили спікером Ради, і хто став прем’єр-міністром України) підрахували, у скільки обійшлася бюджету нестабільність гривні, а Польща продала Україні американський газ. Розповідаємо детально:
Зміцнення гривні обійшлося бюджету в копієчку. Якщо говорити мовою цифр, в 9,2 млрд грн доходів. Як повідомила прес-служба Рахункової палати, зміцнення гривні не є наслідком успіхів економіки України або зростання її інвестиційної привабливості. А в останні роки експорт товарів і послуг, грошові перекази з-за кордону, насамперед від трудових мігрантів, є основними джерелами надходження в Україну валюти.
Курс валют: аналіз, прогноз та рекомендації. У нашому новому відео на ютуб-каналі фінансовий експерт розповідає про аналіз курсу валют на ринку, вплив сезону врожаю на валюту, вплив нової Верховної Ради на курс і перспективи курсу на тиждень.
Треба не забувати і про держборг. Сукупний державний (прямий і гарантований) борг України в липні зріс. цього разу на 2,5% або на 2,04 млрд доларів до 82,4 млрд доларів у порівнянні з попереднім місяцем. Нагадаємо, у другому півріччі 2019 року Україні необхідно виплатити 67,3 млрд гривень за зовнішніми боргами.
Якщо не на батьківщині. Країни, де можна отримувати українську пенсію. Якщо ви раптом не знали, розповідаємо: українці, які перебувають за кордоном, можуть отримувати іноземну або українську пенсію. Відповідні угоди у нашої країни укладено з 21 державою.
А тим часом…
Україні заборонили продавати акції “дочки” ВЕБу. Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма в ході розгляду інвестиційної суперечки між ВЕБом і Україною про експропріацію дочірнього банку держкорпорації – Промінвестбанку (ПІБ) – заборонив Україні продавати акції ПІБу. Більш того, зобов’язав відшкодувати ВЕБу понесені арбітражні витрати.
Польща продала Україні скраплений газ, закуплений у США. Польська нафтогазова компанія (PGNiG) придбала вантаж скрапленого газу з США, а потім після регазифікації продала його українській компанії “Енергетичні ресурси України”. Очікується, що транспорт із закупленим скрапленим газом прибуде в LNG-термінал імені Леха Качинського в Свіноуйсьце на початку листопада цього року. Після регазифікації газ буде впроваджений в польську систему передачі в Свіноуйсьці, а потім переданий в Україну.
“Нова пошта” тестує послугу авіадоставки. Коробки “Нова Пошта” вже подорожують між містами-мільйонниками на літаку. Поки що не всі, оскільки компанія ще тестує послугу авіадоставки.
Tesla поділилася вражаючою статистикою про мережу заправок Supercharger. Через шість років після відкриття мережа станцій зарядок Supercharger стала майже одностайно вважатися найкращою в світі і одним з найзначніших внесків Tesla в транспортну промисловість. Так, якщо 2015 року, через два роки після початку роботи, Tesla на «Суперчарджерах» видавала щомісяця лише 10 ГВт*год електроенергії, близько 72 МВт год на день, то вже минулого року мережа істотно зросла і тепер забезпечує на місяць 72 ГВт*год енергії.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас