В Україні підвищили розмір максимальної компенсації постраждалим у ДТП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні підвищили розмір максимальної компенсації постраждалим у ДТП

Особисті фінанси
879
Ліміти страхових виплат за ОСЦПВ (обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності) збільшено на третину з 21 вересня.
21 вересня набуло чинності розпорядження Нацкомфінпослуг “Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів з питань обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів”.
Нацкомфінпослуг вирішила на 30% підняти розмір максимальної компенсації постраждалим в ДТП і переглянула коефіцієнти, які страховики використовують при розрахунку вартості “автоцивілки”. Ці зміни дозволять підняти вартість автострахування на 20%.
Суми за такими договорами зросли на 30% і тепер, відповідно, становлять:
  • за пошкодження майна потерпілих – до 130 тис. грн.
  • за шкоду життю та здоров’ю потерпілих – до 260 тис. грн.
Розпорядженням також встановлюються нові значення коригуючих коефіцієнтів для розрахунку розміру страхових премій за договорами ОСЦПВ.
Зокрема, було введено новий коригувальний коефіцієнт 0,9 для електромобілів і істотно переглянуто у бік підвищення коефіцієнт для транспортних засобів з іноземною реєстрацією (з 2-4 до 5-10).
Змінений принцип визначення територіального коефіцієнта: замість місця реєстрації транспортного засобу для цілей тарифікації коефіцієнт К2 буде встановлюватися за місцем реєстрації (проживання) власника транспортного засобу (фізичної особи) або місцем знаходження юридичної особи, зазначеної у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу.
Також зменшили кількість тарифних зон з 7 до 6. При визначенні тарифної зони замість критерію кількості жителів в населеному пункті прямо вказані назви населених пунктів, що відносяться до тієї чи іншої зони.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас