День фінансів: про вартість комуналки в 2021 і план "Б" від Шмигаля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: про вартість комуналки в 2021 і план "Б" від Шмигаля

587
Четвер, 3 грудня: “буде тільки дорожчати” – це про комуналку. А ось транш від МВФ – поки що треба почекати.
Цифри в платіжках 2021. Наступного року в Україні подорожчає вартість комунальних послуг на 20-30%. А загальна цифра в платіжці збільшиться на 300-700 грн, залежно від сезону, повідомив представник Союзу споживачів комунальних послуг, радник заступника голови КМДА Олег Попенко. Крім того, в січні майже всі водоканали піднімуть на 20% вартість своїх послуг з водопостачання та водовідведення. Це буде п’ятий підйом ціни за останні п’ять років.
Про перевірки не забули. При цьому, як повідомили в Мінфіні, одержувачів субсидій мають намір ретельно перевіряти.
“План Б” Шмигаля. Як заявив прем’єр Денис Шмигаль, в України є “план Б” на випадок, якщо пауза з наданням траншів кредиту Міжнародного валютного фонду затягнеться. За його словами, поточна ситуація дозволяє пережити паузу: 85% платежів казначейства проводяться без затримок, 15% – виконуються із затримкою до п’яти днів, бюджет 2020 року виконано. Також Шмигаль спростував міфи про Бюджет-2021 і назвав його основні цифри.
Чого чекати від курсу в грудні? Аналітики ГК Forex Club повідомили Finance.ua, що курс гривні у грудні буде коливатися в діапазоні 28,4-29,5 гривні за долар США. Уряд активно готується до жорсткого варіанту карантину, який може тривати 3-4 тижні. В очікуванні цієї події імпортери значно скоротили ділову активність. Тиск на валютному ринку формується з боку нерезидентів.
Всі деталі щодо курсу на найближчий тиждень у черговому відео з нашим експертом Олексієм Козирєвим:
Що думають українці про запровадження обов’язкового РРО? Закони 128-IX і 129-IX, які були ухвалені ВРУ і підписані Президентом наприкінці минулого року з метою детінізації сфери торгівлі, наробили чимало галасу в суспільстві. Finance.ua вирішив запитати думку читачів щодо того, чи підтримують вони обов’язкове введення РРО. Ось які результати ми отримали.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас