Відтермінування РРО: про що йдеться в законопроекті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відтермінування РРО: про що йдеться в законопроекті

Казна та Політика
872
У Верховній Раді зареєстровано “Проект Закону про внесення змін до розділу ХХ “Прикінцеві та перехідні положення” Податкового кодексу України та інших законодавчих актів про перенесення термінів набрання чинності норм щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг”, який передбачає відтермінування на 1 рік фіскалізації фізосіб – підприємців.
Про це сказано в законопроекті на сайті ВР.
Що пропонується. Перенести введення обов’язкового застосування РРО та/або програмного РРО, а також спеціальний порядок розгляду скарг покупців “кешбек” до 01.01.2022 року.
Кого торкнеться: для тих суб’єктів господарювання, які мали застосовувати РРО з 1 січня 2021, пропонують зробити відтемінування до 1 січня 2022 року, для всіх платників єдиного податку II-IV груп – з 1 квітня 2021 до 1 квітня 2022.
  • До 1 січня 2022 р. пропонують перенести запровадження спеціального порядку розгляду скарг покупців і компенсації частини штрафних санкцій “кешбек”.
Впровадження (РРО) має відбуватися в три етапи:
  • Перший етап стартував 1 серпня, і він передбачав добровільне встановлення додатку РРО бізнесом в 2020 році.
  • Другий етап має розпочатися 1 січня 2021 року, коли сфера використання PPO буде розширена на критичні, так звані ризиковані сфери бізнесу. Це стосується тільки текстильних товарів, що були в користуванні, готельного, ресторанного бізнесу, торгівлі через інтернет. Це сфери бізнесу, які несуть найбільші ризики приховування операцій.
  • Третій етап з 1 квітня 2021 року передбачає впровадження РРО для всіх фізосіб-підприємців другої і третьої групи.
Нагадаємо, вчора голова парламенту Дмитро Разумков заявив про те, що Верховна Рада має намір розглянути як невідкладний проект закону про відстрочку використання касових апаратів підприємцями на спрощеній системі оподаткування на рік – до 1 січня 2022 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас