Рейтинг країн за рівнем кібербезпеки (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейтинг країн за рівнем кібербезпеки (інфографіка)

Технології&Авто
999
У топ-25 рейтингу країн світу за рівнем кібербезпеки ввійшла Україна. Список National Cyber Security Index («Державний індекс кібербезпеки») складає Фонд електронного урядування Естонії.
«Це глобальний індекс, який вимірює готовність країн запобігати кіберзагрозам і відповідати на інциденти», – розповідають упорядники рейтингу. Серед критеріїв – здатність держави визначати загрози, створення систем безпеки та розвиток освіти у сфері кібербезпеки.
Індекс України в рейтингу становить 68,83 зі 100 можливих балів. У списку країна випередила, наприклад, Японію, Південну Корею й Ізраїль. Усього в рейтингу 160 країн.
Рейтинг країн за рівнем кібербезпеки (інфографіка)
Востаннє «Державний індекс кібербезпеки» складали у 2018 році. Якщо порівняти з ним, Україна піднялася на чотири позиції. «Поліпшення позиції України в індексі кібербезпеки стало можливим завдяки ухваленню протягом останнього року низки законодавчих актів у галузі кібербезпеки та кіберзахисту», – коментують у Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України.
Очолила рейтинг Греція з показником 96,10. У топ-10 також Чехія, Естонія, Литва, Іспанія, Бельгія, Фінляндія, Словаччина, Хорватія та Франція. Останню сходинку посів Південний Судан.
За матеріалами:
The Village Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас