09:40 18.07.2019

МЗС України засуджує нову спробу РФ щодо незаконної паспортизації українців Донбасу

2 хв читати
МЗС України засуджує нову спробу РФ щодо незаконної паспортизації українців Донбасу

Міністерство закордонних справ України засуджує нову спробу російської влади щодо поширення спрощеного порядку прийняття громадянства РФ українськими громадянами Донецької та Луганської областей, повідомила прес-служба міністерства.

"МЗС України рішуче засуджує нову спробу російської влади поширити спрощений порядок прийняття до громадянства РФ на українських громадян - мешканців Донецької і Луганської областей України", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що такі дії РФ є неприхованим втручанням у внутрішні справи України, а також серйозною загрозою безпеці на всьому європейському континенті.

У МЗС розглядають цю дію як провокацію, зроблену у відповідь на ініціативи української сторони щодо деескалації ситуації.

"Незважаючи на численні заяви про прагнення якнайшвидшого встановлення миру, Кремль своїми діями демонструє відвертий намір продовжувати гібридну війну проти України", - наголосили в прес-службі відомства і зауважили, що укази РФ про "паспортизацію" не визнаватимуться українською стороною.

У МЗС України вимагають від російської сторони невідкладного скасування всіх агресивних рішень щодо України й усунення їхніх негативних наслідків.

Також у міністерстві зазначили, що вже підготовлено на розгляд Ради національної безпеки (РНБО) України перелік заходів щодо захисту національної безпеки, законних прав та інтересів громадян України відповідно до міжнародного права і законодавства України.

"Вимагаємо від Росії припинити торпедувати мирні зусилля в нормандському форматі й у Мінському процесі, натомість розпочати виконувати взяті на себе зобов’язання", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в МЗС України очікують від міжнародних партнерів невизнання цих російських документів і будь-яких угод, посилення індивідуальних і секторальних санкцій як єдиного міжнародного інструменту примусу Кремля до миру.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон розпустив парламент Франції

Порошенко відреагував на провокацію проти Девіда Кемерона: спланована операція російських спецслужб, щоб підірвати підтримку України

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА