08:46 26.02.2019

У Німеччині працівники бюджетної сфери почали страйк з вимогою підвищення зарплат

1 хв читати

У Німеччині почалася нова хвиля страйків держслужбовців, які вимагають підвищення заробітної плати на 6%, повідомляє Deutsche Welle.

Протестні акції приурочені до третього раунду переговорів між Об'єднанням держслужбовців Німеччини (DBB) і урядами земель, який відбудеться 28 лютого - 1 березня в Потсдамі.

У зв'язку з попереджувальними страйками в низці міст країни закриті дитячі садки, скасовано частину занять в школах і університетах.

Зокрема, в понеділок демонстрації пройшли в Гамбурзі, Єні, на півночі і півдні федеральної землі Баден-Вюртемберг і в Шлезвіг-Гольштейн. У землі Північний Рейн-Вестфалія до страйку приєдналися співробітники лікарень в Ахені, Бонні, Дюссельдорфі, Ессені і Кельні, заявив інформагентству dpa представник профспілки Verdi.

Цього тижня до акцій планують приєднатися держслужбовці в Дюссельдорфі, Нюрнберзі, Саарбрюккені (26 лютого), а також Бремені, Нижній Саксонії, Ерфурті та Шверині (27 лютого).

В організованих різними профспілками попереджувальних страйках можуть брати участь усі держслужбовці, крім чиновників, що становлять близько третини всіх бюджетників.

DBB вимагає, зокрема, підвищити зарплати бюджетникам на 6%, або мінімум на 200 євро, збільшити на 100 євро виплати практикантам і тим, хто проходить профнавчання в держорганах, а також підвищити доплату за роботу по суботах співробітникам лікарень до 20% відсотків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за минулий день 14 разів обстріляли 7 громад Сумської області

Зеленський про загиблу Ірину Цибух: "Одна з тих, хто робив усе, щоб інші приєднувалися, тренувалися, вчилися бути ефективними"

Зеленський: Уже є частина підтверджень від лідерів щодо збільшення наших спроможностей ППО

СтратКом ЗС України презентував виставку "Вдягаю піксель" у межах Книжкового Арсеналу 2024

Сили оборони України успішно уразили поромну переправу російських окупантів у Криму

МАГАТЕ наполягає на збереженні в "холодному зупині" всіх шести блоків Запорізької АЕС

Унаслідок російського авіаудару в Херсонській області пошкоджено школу

На фронті вже відбулося 84 бойових зіткнення, з них половина - на курахівському та покровському напрямках

Міноборони України спростило процедуру кодифікації зразків ОВТ до 10 днів

Інформація про загиблого в Руській Лозовій не підтвердилася

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА