08:28 07.07.2020

Член Ради НБУ Шапран ініціює розслідування спроби затвердити Чурія заступником глави Нацбанку на другий термін

2 хв читати
Член Ради НБУ Шапран ініціює розслідування спроби затвердити Чурія заступником глави Нацбанку на другий термін

Член ради Нацбанку України Віталій Шапран заявляє про спробу обману ради під час спроби затвердити Олега Чурія заступником глави НБУ на другий термін, намір розслідувати обставини та покарати винних.

"Я винесу це питання на Раду НБУ, і спочатку отримаємо пояснення від правління, після вивчення цих пояснень буде ухвалено рішення про звернення до правоохоронних органів", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок увечері.

Шапран вважає, що, попри те, що Чурія було подано для затвердження на другий термін на посаду, на якій він перебуває, на нього все одно мали бути подані документи спецперевірки, яку проходять усі PEP щороку. Він уточнив, що необхідність такої перевірки письмово підтвердило Національне агентство з питань запобігання корупції.

Член ради також підтримав позицію глави Ради Нацбанку Богдана Данилишина, який сказав главі Нацбанку Якову Смолію погодити продовження повноважень Чурія з президентом.

"Так само як королева Великої Британії знайомиться з прем'єр-міністром, наш президент має познайомитися хоча б із першим заступником та заступником, відповідальним за валютний ринок. Майже всі заступники глави НБУ проходили таке знайомство з Порошенком П.О., не бачу жодної причини, чому їм не знайомитися із Зеленським В.О. (...) У разі, якщо глава НБУ помиляється з вибором кандидата, президент має можливість підстрахувати", - написав Шапран у Facebook у понеділок увечері.

Як повідомлялося, Рада НБУ відмовилася затвердити Чурія, термін повноважень якого збігає 10 липня, на новий 7-річний термін. Він продовжить виконувати обов'язки в статусі в. о. до призначення нового заступника глави, чию кандидатуру Рада НБУ очікує для затвердження вже від нового глави Нацбанку, оскільки Смолій пішов у відставку через політичний тиск.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА