16:12 24.02.2020

У березні в Європарламенті відбудеться український тиждень - Точицький

2 хв читати
У березні в Європарламенті відбудеться український тиждень - Точицький

 На початку березня в Європейському парламенті відбудеться український тиждень, повідомив представник України при Європейському Союзі, посол Микола Точицький.

У понеділок у Брюсселі під час спілкування з українськими журналістами він поінформував, що з 3 до 5 березня в Європейському парламенті відбудеться низка заходів за участю представників української сторони.

Так, перший день буде присвячений порядку денному реформ в Україні. "Ми говоритимемо з колегами від більшості, опозиції, колишніми членами уряду про хід реформ. Це свого роду звіряння годинників для того, щоб у наших колег не виникало запитань, чи всі у нас залучені до процесу реформ. Ми продемонструємо, що все відбувається в повній комунікації з представниками уряду, парламенту", - пояснив Точицький.

Цього ж дня відбудеться офіційна церемонія відкриття українського тижня, у рамках якої виступить президент Європейського парламенту Давид Сассолі, а після її закінчення відомий український піаніст Дмитро Суховієнко дасть концерт.

Другий день, за словами українського дипломата, буде присвячений новій політиці Європейської комісії під назвою "Зелена угода", у рамках якого обговорюватиметься питання можливої участі України.

"За участю представників уряду ми спробуємо продемонструвати нашим європейським колегам, що ми можемо бути корисними для реалізації ЄС стратегії в частині Зеленої угоди, що ми можемо пропонувати свої можливості в частині зеленої економіки", - деталізував Точицький.

У рамках другого дня буде відкрито виставку "50 винаходів, подарованих світу Україною".

Третім у рамках українського тижня в ЄП буде кримськотатарський день.

"Це - вкрай важлива тема. Стан із правами людини в Криму не витримує жодної критики, тому що ми в принципі не знаємо, що там відбувається. Люди просто зникають, їх заарештовують без суду і слідства", - наголосив представник України.

Водночас він додав, що "було зроблено все можливе, щоб найближчим часом відбувся візит до Києва представника ЄС з прав людини".

У рамках цього дня відбудеться демонстрація фільму Нарімана Алієва "Додому".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА