14:21 25.04.2020

Український виробник у суботу поставить 1 тис. ПЛР-систем, а в неділю - 1,5 тис.

1 хв читати
Український виробник у суботу поставить 1 тис. ПЛР-систем, а в неділю - 1,5 тис.

ТОВ "Укргентех" здійснило 24 квітня першу поставку 2 тисяч ПЛР-систем, повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

"Справді, розпочалася поставка ПЛР-систем від українського виробника - це "Укргентех". Першу поставку вони здійснили вчора. Одна ПЛР-система налічує майже 100 тестів. Учора була поставка 2 тис. ПЛР-систем, які одразу поїхали в регіони. Це майже 200 тис. тестів", - сказав він на онлайн-брифінгу в суботу.

Міністр зазначив, що в суботу буде поставка ще тисячі ПЛР-систем, тобто 100 тис. тестів. "Завтра планується ще 150 тис. тестів. Вони одразу поїдуть в регіони", - сказав він.

Крім того, Степанов сказав, що Міністерство фінансів наприкінці березня виділило Інституту молекулярної біології і генетики НАН України певну суму коштів "на наукові дослідження і на можливість виготовлення і тестування ПЛР-систем".

"У мене теж була зустріч із директором Інституту молекулярної біології та генетики. Ми маємо усвідомлювати, що це той наш потенціал науковий, який ми сто відсотків маємо долучати, зокрема і для виготовлення ПЛР-систем. Але вчені не виробники. Тому тут дуже важливо зробити синергію між вченими і промисловими підприємствами, які безпосередньо можуть виготовляти (ПЛР-системи - ІФ). Саме про це ми попередньо домовилися і очікуватимемо подальшої співпраці", - сказав глава МОЗ.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський нагородив морських піхотинців з нагоди професійного свята

Кулеба - партнерам після атаки РФ по Харкову: 7 систем Patriot - не така вже й висока ціна за довгостроковий мир у Європі

Ворог загруз у вуличних боях за Вовчанськ, найжорсткіші бої - на покровському та курахівському напрямках - Сирський

Окупанти знову завдали удару по Харкову і Дергачах, є постраждалий - обладміністрація

МОН України затвердило скорочені освітні програми українознавчого компонента для школярів за кордоном

Кількість загиблих у Харкові зросла до семи - ДСНС

Спецслужби РФ мають намір активізувати диверсійну діяльність проти країн НАТО - ISW

Окупанти завдали ударів по цивільній залізничній інфраструктурі Харківщини, поранені шестеро залізничників

Звільнені від відбування покарання перші ув'язнені, які підуть на фронт

Зеленський про атаку на Харків: Російські терористи користуються браком ППО і можливостей знищувати пускові установки РФ поблизу кордонів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА