RU
 

Стало відомо, скільки коштуватиме захист усього світу від нової пандемії

Корреспондент.net,  14 вересня 2020, 16:10
0
368
Стало відомо, скільки коштуватиме захист усього світу від нової пандемії
Експерти підрахували вартість захисту миру від пандемії

Експерти розрахували, що підготовка до пандемії на найближчі п'ять років обійдеться в 4 долари і 70 центів на кожного жителя Землі.

 
Щоб уберегти весь світ від нової катастрофічної пандемії потрібні фінанси в розмірі близько п'яти доларів на людину щорічно. Про це заявила колишня глава Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Гро Харлем Брундтланд, повідомляє The Guardian.
 
Брундтланд зазначила, що хоч це і величезні витрати в масштабах планети, але в підсумку вони допоможуть запобігти збитку, який можна порівняти з тим, якого завдав коронавірус SARS-CoV-2 - його оцінюють приблизно в 11 трильйонів доларів.
 
Озвучена експертом ціна загального захисту заснована на розрахунках консалтингової фірми McKinsey & Company: за прикидками її фахівців, підготовка до пандемії на найближчі п'ять років обійдеться в 4 долари і 70 центів на кожного жителя Землі.
 
Експерт також піддала критиці політику, що проводиться щодо ВООЗ президентом США Дональдом Трампом. За її словами, якщо багаті країни будуть абстрагуватися від епідеміологічної допомоги бідним країнам і концентруватимуться лише на боротьбі з пандемією у своїх кордонах, рано чи пізно хвороба перекинеться і на них.
 
 
Нагадаємо, за останніми даними, у світі вже більше 29 млн інфікованих. Коефіцієнт смертності на 1 млн населення планети досяг 119,1.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: ВОЗпандемияфинансирование
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі