07:31 26.08.2020

Майже 400 тис. людей евакуюють у районі Мексиканської затоки через наближення урагану "Лора"

2 хв читати
Майже 400 тис. людей евакуюють у районі Мексиканської затоки через наближення урагану "Лора"

Сотні тисяч американців з міст Техасу і сусідньої Луїзіани повинні покинути свої будинки через наближення урагану "Лора", який вирує в Мексиканській затоці, повідомляє агентство Associated Press.

Розпорядження про евакуацію стосується як мінімум 385 тис. жителів техаських міст Бомонт, Галвестон і Порт-Артур. У Луїзіані і того більше людей повинні покинути оселі в низині на південному заході штату, де штормові хвилі можуть повністю затопити прибережні райони. Агентство не зазначає точної кількості американців, яких необхідно евакуювати.

У Галвестоні і Порт-Артурі наказ про обов'язкову евакуацію почав діяти о 6 годині ранку у вівторок. Людям, які збираються відправитися в притулки, запропоновано взяти з собою одну сумку з особистими речами і маски, щоб зменшити поширення коронавірусу. Мер Порт-Артура заявив городянам, що якщо вони планують залишитися вдома, то "ви залишитеся тут самі".

У Х'юстоні влада міста попросила людей підготувати запаси їжі на випадок, якщо їм доведеться евакуюватися. Багато жителів ще ремонтують будинки після удару урагану "Гарві" три роки тому.

У Луїзіані та Місісіпі оголосили надзвичайну ситуацію, відкрили притулки, оснащені спальними місцями.

Фахівці американського центру з відстеження ураганів вважають, що "Лора" посилиться до третьої, передостанньої категорії потужності, до того, як вдарить по штатам пізно увечері в середу або рано вранці в четвер з силою вітру до 185 км на годину.

Станом на ранок вівторок "Лора" перебувала на відстані 940 км від озера Чарльз в Луїзіані, ураган рухається зі швидкістю 26 км на годину.

Ураган вже минув Кубу, а до цього - Гаїті та Домініканську республіку, де загинули близько 20 осіб. У Домінікані через удар стихії вийшло з ладу електропостачання, сталися сильні повені.

Майже всі метеорологи вважають, що найближчим часом ураган буде лише посилюватися.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ми робили Київ європейською столицею - Кличко про 10 років свого мерства

Чи потрібна мілітаризація українського суспільства: ставлення громадян

Оцінка громадської думки щодо діяльності українських органів влади, ефективності управління та напрямків розвитку країни

Ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

Презентація Другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Динаміка зовнішньої і внутрішньої політичної ситуації довкола війни

Український Червоний Хрест заявляє про свою рішучість у боротьбі з корупцією та іншими порушеннями корпоративних норм

Брифінг голови Київської міської організації Українського Червоного Хреста Тетяни Гоєнко щодо підозр у неправомірній діяльності колишньої керівниці районної організації Українського Червоного Хреста в Києві

У Київраді планують заблокувати захист зелених зон

Кадрові та структурні зміни в українській владі. Що за ними?

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА