Міжбанк: п'ятниця не дасть нудьгувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: п'ятниця не дасть нудьгувати

Валюта
872
П’ятниця на валютному ринку знову не дасть нудьгувати ні клієнтам, ні банкам, ні НБУ. Курс продовжить лихоманити.
Причому ці курсові коливання будуть активні як по долару, так і по євро. Якщо з доларом це вже традиційно пов’язане з діями нерезидентів з купівлі/продажу ОВДП на вторинному ринку, то з євро складніше.
На міжнародних ринках євро обвалився нижче психологічного рівня в 1,11 долара, і тепер спекулянти всіх мастей і народів активно розгойдують євровалюту як щодо долара, так і відносно інших основних валют. Тому ці валютні ралі будуть позначатися опосередковано і на українському ринку.
Головними гравцями сьогоднішнього ринку будуть:
1) Іноземці (операції з ОВДП). Частина нерезидентів від сьогодні буде готуватися до нового аукціону Мінфіну з розміщення ОВДП і почне без “зайвого шуму” продавати валюту для концентрації на своїх рахунках гривні під ці операції;
2) Великі експортери і імпортери. Скоро дні бюджетних платежів, і всім клієнтам потрібна гривня для розрахунків з державою. Її дефіцит буде працювати на зміцнення нацвалюти, але експотери захочуть повторити вчорашній трюк з притриманням валюти до потрібного їм курсу, і це призведе до чергових стрибків котирувань протягом дня;
3) НБУ. У випадку надлишку долара на торгах ми знову побачимо регулятор з його скупкою через Matching, і ціна його купівлі стане основним орієнтиром для торговців валютою на міжбанку.
П’ятничний ефект закінчення тижні позначиться на активності ринку, але тільки частково. Надто вже близько основні дні розрахунків з бюджетом, і у компаній немає часу особливо зволікати зі своїми валютними операціями. Тому при сприятливому курсі експортери будуть намагатися закрити необхідні їм обсяги досить швидко, а покупці (на побоюваннях стрибків котирувань) теж будуть дуже зговірливі щодо курсу. Тому нудьгувати всім буде ніколи.
На користь нацвалюти спрацює і продовження зниження коррахунків банків – з 55,8 млрд гривень до 53,6 млрд на ранок 16 серпня.
Спекулянти продовжать працювати “в дві сторони”, але будуть намагатися покачати курс на ситуативних діях великих гравців.
Ми на сьогодні прогнозуємо обсяги торгів в межах до 280-300 млн доларів при здійсненні до 410 угод і коридор по долару 25,07-25,30 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 25,15 / 25,18
євро – 27,94 / 27,98
російський рубль – 0,3800 / 0,3809
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас