День фінансів, 22 вересня: прогноз курсу на 2021 від бізнесу, єдиний смарт-квиток, зміна механізму платежів SWIFT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 22 вересня: прогноз курсу на 2021 від бізнесу, єдиний смарт-квиток, зміна механізму платежів SWIFT

514
Вівторок, 22 вересня: про те, як позбутися докучливих колекторів, і які зміни в технології платежів приготував SWIFT:
Прогноз курсу гривні до долара від бізнесу. На 2021 рік український бізнес закладає курс гривні до долара на рівні 29 грн/долар. Про це свідчить дослідження прогнозів бізнесу Global Outlook, проведене Європейською бізнес асоціацією. При цьому 60% опитаних компаній планують залишити штат в нинішньому складі, 28% – збільшувати.
Закон про надання держгарантій за кредитами приватного бізнесу. Відповідно до закону, в поточному році держава може надати портфельні гарантії в обсязі до 5 млрд грн. Порядок відбору банків-кредиторів і умови надання державних гарантій на портфельній основі, розмір і вид забезпечення, наданого такими суб’єктами господарювання, встановлюються урядом.
Докучливі колектори: як правильно розмовляти, куди скаржитися. На яких підставах борг позичальника можуть передати колекторській компанії і куди можна поскаржитися на дії колекторів – в новому відео Finance.ua з начальником Управління захисту прав споживачів фінансових послуг НБУ Ольгою Лобайчук.
SWIFT змінює механізм міжнародних платежів. Міжнародна система передачі фінансових даних SWIFT докорінно змінює порядок здійснення платежів і виконання операцій з цінними паперами. Зміни зумовлені новою стратегією, яку схвалила рада директорів SWIFT. Що стосується платежів, банки зможуть розширювати пропозиції для підприємств і споживачів і підвищувати якість обслуговування кінцевих клієнтів.
Сервіс для потенційних інвесторів. У Києві презентували перший сервіс для іноземних інвесторів UkraineInvest Guide. Він містить аналітику та інвестиційні проекти в агропромисловому комплексі, енергетиці, виробництві, ІТ секторі, нерухомості і інфраструктурі.
Умови для отримання пільгової пенсії. Як повідомляє Пенсійний фонд, право на пенсію за віком на пільгових умовах мають українці, які працювали на підприємствах з особливо шкідливими і тяжкими умовами праці. Згідно із законодавством, у них є можливість вийти на заслужений відпочинок раніше від інших.
Єдиний смарт-квиток на транспорт. Сьогодні в Україні запрацює послуга смарт-квиток – один квиток на всі види громадського транспорту. Купити квиток можна буде на сервісі Smart Ticket, а потім в касах або інших системах з продажу квитків. За словами Криклія, зараз вартість єдиного квитка дорівнює вартості окремих квитків.
P.s. Пам’ятайте про послугу «Готівка на касі» від ПриватБанку і наш матеріал про це? Так, так – це та послуга, яка допоможе дати «на чай» кур’єру, офіціанту або перукарю, купити пучок петрушки у бабусі біля зупинки або букет квітів у підземному переході…
Так ось, отримали багато класних відгуків до цього матеріалу. Тому просто хочемо подякувати вам. Нам приємно! 🤗 А для тих, хто раптом пропустив цей матеріал, – посилання нижче.

Що таке «Готівка на касі»?

Можливо, хтось ще не встиг поділитися… Маємо свій досвід користування послугою. Пишіть у коментарях. Раді думці кожного.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас