Доступність посилання

ТОП новини

США готують новий пакет санкцій проти Росії через отруєння Навального – радник із нацбезпеки


За словами Джейка Саллівана, санкції будуть запроваджені, щойно США переконаються, що вони націлені на відповідні установи
За словами Джейка Саллівана, санкції будуть запроваджені, щойно США переконаються, що вони націлені на відповідні установи

Сполучені Штати готують нові санкції проти Росії у зв’язку з отруєнням опозиціонера Олексія Навального. Про це каналу CNN повідомив радник США з національної безпеки Джейк Салліван 20 червня.

«Ми готуємо ще один пакет санкцій, які плануємо запровадити і щодо цієї справи (отруєння Навального – ред.)», – сказав Салліван.

Він додав, що санкції будуть запроваджені, щойно США переконаються, що вони націлені на відповідні установи.

«Коли ми це зробимо, то запровадимо подальші санкції щодо хімічної зброї», – додав радник.

Читайте також: Навальний назвав Путіна «брехуном» через заяви після саміту з Байденом

Раніше президент США Джо Байден заявив, що під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним 16 червня порушував і тему ув’язнення Навального.

Байден, відповідаючи на запитання журналіста, сказав, що гіпотетична смерть Навального в тюрмі буде мати для Росії «катастрофічні наслідки», в першу чергу, постраждає її позиція на міжнародній арені.

У січні Олексій Навальний повернувся в Росію з Німеччини після лікування через отруєння бойовою речовиною з групи «Новачок». Політик і його прихильники впевнені, що на нього скоїла замах російська влада. У Кремлі це заперечують.

У лютому суд замінив Навальному умовний термін на реальний у справі «Ів Роше». Політик перебуває в колонії у Володимирській області Росії.

Покарання за замах на Навального не було включене у запроваджені Сполученими Штатами 15 квітня проти Росії санкції, хоча така пропозиція згадувалася в пропозиції групи сенаторів, які закликали покарати Росію за зловмисну діяльність. Однак заходи за застосування хімічної бойової отруйної речовини ухвалені в двох інших пакетах санкцій.

XS
SM
MD
LG