20:18 17.12.2019

ЄС намагатиметься зробити все залежне для укладення торговельної угоди з Лондоном до кінця 2020р

2 хв читати
ЄС намагатиметься зробити все залежне для укладення торговельної угоди з Лондоном до кінця 2020р

Європейський Союз збирається зробити все можливе зі свого боку для укладення до кінця наступного року торговельної угоди з Великою Британією після її виходу з блоку, заявив у вівторок парламентер від ЄС Мішель Барньє.

"Ми зробимо максимум з того, що можливо", - сказав він європейським журналістам, відповідаючи на відповідне запитання.

Раніше повідомлялося, що прем'єр Великої Британії Борис Джонсон має намір внести в законопроект угоди щодо Brexit положення, яке обмежить перехідний період після Brexit рамками 2020 року.

Велика Британія і ЄС повинні будуть укласти торговельну угоду в перехідний період. У Брюсселі раніше попереджали, що за 11 місяців наступного року - після запланованого на 31 січня 2020 року Brexit - врегулювати торговельні питання неможливо.

Зі свого боку Джонсон раніше обіцяв домогтися торгової угоди з ЄС до грудня 2020 року. Якщо Лондон і Брюссель не зможуть укласти угоду, то їм доведеться торгувати за правилами Світової організації торгівлі, а це означатиме економічний шок і для Великої Британії, і для Євросоюзу.

Джонсон раніше домагався того, щоб Велика Британія покинула ЄС 31 жовтня, навіть якщо до цього сторони не зможуть досягти угоди за процедурою "розлучення" і подальших відносин. Британський парламент виступив проти виходу з ЄС без угоди з Брюсселем, зобов'язавши Джонсона просити про відстрочку Brexit. Тепер Brexit запланований на 31 січня 2020 року.

12 грудня в Великій Британії відбулися парламентські вибори, на яких переконливу перемогу здобула Консервативна партія Джонсона - палкого прихильника Brexit.

Уряд Великої Британії має намір представити в парламент вироблений Джонсоном і ЄС оновлений варіант угоди з Brexit у п'ятницю, 20 грудня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон розпустив парламент Франції

Порошенко відреагував на провокацію проти Девіда Кемерона: спланована операція російських спецслужб, щоб підірвати підтримку України

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА