19:33 15.07.2019

"Євросолідарність" і надалі пікетуватиме будівлю ДБР

2 хв читати
"Євросолідарність" і надалі пікетуватиме будівлю ДБР

У партії "Європейська солідарність" заявляють про наміри і надалі пікетувати будівлю офісу Державного бюро розслідувань (ДБР) з вимогами люстрації директора бюро Романа Труби.

"Партія "Європейська солідарність" заявляє, що і надалі пікетуватиме будівлю ДБР із метою люстрації директора Романа Труби, який через політичну заангажованість скомпрометував себе на посаді і своїми діями загрожує національній безпеці країни", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті партії в понеділок.

Також у партії зазначають, що з Держбюро відбуваються витоки інформації на користь колишнього заступника глави Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрія Портнова, і сам факт витоку Труба в понеділок підтвердив. "Під час досудового розслідування стався витік інформації - це неприпустимо для будь-якого правоохоронного органу, а тим більше для новоствореного. За цим фактом розпочато службову перевірку", - наводять у партії слова директора ДБР.

"Прикро, що директор ДБР не став конкретизувати, кому і хто "зливає" інформацію з його відомства. Бо для цього, як кажуть, є свої причини. Адже у ЗМІ неодноразово повідомляли про те, що першим оприлюднює конфіденційні дані із Держбюро розслідувань… Портнов. А самого Романа Трубу називають серед тих, хто на постійній основі контактує з вказаною особою", - йдеться в заяві партії.

Через це "Європейська солідарність" звертається до директора ДБР із запитанням, проти кого конкретно розпочато службову перевірку витоку інформації з його відомства, "і чи викликали на допит Портнова, який має свого "крота" в ДБР".

Як повідомлялося, представники партії "Європейська солідарність" у понеділок прибули до офісу ДБР із вимогами люстрації Труби; у ДБР заявили про політичний тиск і захоплення приміщення бюро.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА