ua en ru

У ВСУ завершилася демобілізація військових третьої хвилі

У ВСУ завершилася демобілізація військових третьої хвилі Фото: українські військові

Військовослужбовців запрошують на службу за контрактом

У Збройних Силах України завершилася демобілізація військовослужбовців, призваних у третю хвилю часткової мобілізації. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони.

У Міноборони також зазначили, що з військових третьої черги часткової мобілізації на військовій службі залишаються лише ті військовослужбовці, які перебувають на лікуванні та реабілітації в медичних установах, а також з інших поважних причин.У той же час всіх військовослужбовців, призваних у зв'язку з частковою мобілізацією, запрошують укласти контракт для подальшого проходження служби у Збройних Силах України.

Раніше повідомлялося, що Порошенко в ході виступу у військовому інституті КНУ ім. Тараса Шевченка доручив до кінця тижня створити центри з проблем демобілізованих бійців АТО.

"До кінця тижня наказав створити спеціальні центри, які б займалися проблемами демобілізованих бійців АТО", - йдеться в повідомленні його прес-служби у Twitter.

Нагадаємо, за час АТО було порушено 16 тис. справ про дезертирство. На думку головного військового прокурора України Анатолія Матіоса, Україна не була готова до війни.

"Я вже говорив, що росіяни ретельно спланували її. Вони прорахували все, починаючи від кількості свого особового складу і закінчуючи технікою, яку могли спалювати сотнями, тому що у них на складах накопичилося величезна кількість застарілого озброєння. Їх розвідка вважала все, що у нас є", - сказав він.

Матіос також заявив, що вважає єдиним фактором, якого росіяни не врахували, волонтерів, які на той момент забезпечували держава "на 60-70%".

"Вышколенной, злагодженої армії у нас не було. Були героїчні вчинки українців. Те, що ми вистояли в таких умовах, я взагалі вважаю Божим провидінням", - зазначив він.