ua en ru

Посол України в США розповів деталі про візит Болтона до Києва

Посол України в США розповів деталі про візит Болтона до Києва Фото: Джон Болтон (flickr.com/gageskidmore)

Болтона запрошено взяти участь у параді

Радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон проведе в Україні низку зустрічей на високому рівні та візьме участь у параді. Про це повідомив надзвичайний та повноважний посол України в США Валерій Чалий під час прес-конференції щодо головних здобутків у україно-американських відносинах, передає кореспондент РБК-Україна.

"Стосовно візиту радника з національної безпеки. Це рішення, яке приймалось спільно. Ми обговорювали. Радник з нацбезпеки - це по суті представник президента. Він найближчий, хто працює з питань нацбезпеки. Будуть змістовні зустрічі з президентом, прем’єр-міністром, міністром оборони України, міністром закордонних справ. Я думаю, що буде діалог на високому рівні", - повідомив Чалий.

Він також додав, що Болтона запрошено взяти участь у параді.

"Я сподіваюсь... Ми запросили представника президента США взяти участь у параді. Там будуть американські підрозділи, що дуже важливо. Там будуть американські воїни стояти з нашими плече до плеча, як це було минулого року за участю міністра оборони (голови Пентагону, - ред. ). Мене одразу розкритикували, що це не президент США, але повірте президент Трамп наразі дуже зайнятий", - додав посол.

Нагадаємо, Чалий повідомив, що нещодавно президент США Дональд Трамп підписав закон щодо бюджету Пентагону, в якому передбачена допомога Україні у сфері захисту від кібератак.