Всі київські маршрутки повинні бути обладнані валідаторами для електронного квитка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всі київські маршрутки повинні бути обладнані валідаторами для електронного квитка

Казна та Політика
1312
Після тривалої перерви в Києві нарешті запрацював громадський транспорт, при цьому столичний метрополітен використав цей перепочинок для повної відмови від жетонів і переходу на Kyiv Smart Card.
Виявляється, в КМДА розраховують остаточно перевести на електронні квитки не тільки комунальний, але комерційний транспорт, що працює в режимі маршрутного таксі.
Згідно з відповіддю комунальної служби перевезень на журналістський запит, це має статися вже 1 липня 2020 року, після закінчення тестового періоду експлуатації 30 червня 2020 року.
Всі київські маршрутки повинні бути обладнані валідаторами для електронного квитка
Нагадаємо, що наказ Департаменту транспортної інфраструктури КМДА від 12 лютого 2020 року зобов’язував всіх приватних перевізників встановити і підключити в маршрутних автобусах валідатори для електронного квитка до першого квітня, однак у зв’язку з пандемією коронавірусу терміни зрушили. Тоді ж експерти з транспорту і приватні перевізники заявляли, що виконати цю вимогу неможливо.
При цьому ще в 2018 році власники маршруток Києва звернулися в КМДА з вимогою запровадити модель, за якою збір коштів за проїзд має здійснювати столична влада. А вже після цього, на основі кількості виконаних за день рейсів, перевезених пасажирів та інших показників перевізникам мала виплачуватися «винагорода за фактично виконану транспортну роботу».
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас