21:07 08.02.2019

Правління НСТУ закликає наглядову раду переглянути рішення про припинення контракту з Аласанією

2 хв читати
Правління НСТУ закликає наглядову раду переглянути рішення про припинення контракту з Аласанією

Правління ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" закликає наглядову раду НСТУ переглянути рішення про дострокове припинення контракту з головою правління Зурабом Аласанією.

"Правління Суспільного мовника відзначає незаконність рішення наглядової ради про дострокове припинення контракту з головою правління, вважає рішення, прийняте у неправовий спосіб, надзвичайно небезпечним прецедентом і закликає наглядову раду ПАТ НСТУ переглянути його з дотриманням усіх правових процедур", - зазначено в повідомленні правління на сайті НСТУ в п'ятницю.

Правління НСТУ відзначає численні порушення процедури прийняття цього рішення, разом із секретністю голосування, про які написав виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко.

"Він також є членом наглядової ради ПАТ НСТУ і був присутній під час голосування і додав до протоколу свою окрему думку, де висловив незгоду з тим, яким чином ухвалили рішення про розірвання контракту з головою правління. До його думки долучилися ще двоє членів наглядової ради Світлана Остапа і Євген Глібовицький", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, наглядова рада НСТУ 31 січня 2019 року дев'ятьма голосами з 12-ти підтримала розірвання контракту з З.Аласанією, про що повідомила член наглядової ради Світлана Остапа. Народний депутат фракції "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Найєм підтвердив цю інформацію, зазначивши, що "причини наразі не відомі, юридична обґрунтованість - також".

З.Аласанія заявив, що питання його відставки в порядку денному наглядової ради не зазначалося, і причини такого рішення йому невідомі. За його словами, при ухваленні цього рішення були "порушені всі процедури", в зв'язку з чим після оприлюднення причин "судова боротьба можлива і навіть обов'язкова".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін продовжив строки бронювання до року і розширив бронювання дефіцитних ВУС

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. передбачає подальшу цифровізацію галузі

На фронті за день було 85 зіткнень, найгарячіша обстановка зберігається на Покровському напрямку - Генштаб

Війська РФ за добу скинули на територію України 52 УАБи, для ударів задіяли понад 460 БпЛА - Генштаб

Олена Зеленська на зустрічі з Бріжит Макрон: 12 медзакладів Франції стали побратимами українських лікарень

"Енергоатом" на 10 днів раніше вивів із планового ремонту блок АЕС 1000 МВт

Макрон про відправлення інструкторів в Україну: Ми хочемо мати коаліцію, і багато хто з наших партнерів уже дав свою згоду

Макрон: Сподіваюся, ми зможемо домовитися на рівні країн БРІКС про підвалини довгострокового миру в Україні

Франція виділить 200 млн євро підприємствам, які інвестуватимуть у відновлення критичної інфраструктури України - Макрон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА