12:13 10.06.2019

Сім партій і політсил мають шанси пройти до ВР - опитування

2 хв читати

Київ. 10 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Якби вибори до Верховної Ради відбувалися найближчої неділі, то до парламенту пройшли би партії "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Європейська солідарність" (колишня "БПП") і "Батьківщина", а крім них мають шанси подолати 5-відсотковий бар'єр іще три політичні сили, свідчать результати ролінгового дослідження, проведеного Центром "Соціальний моніторинг" і Українським інститутом соціальних досліджень ім. О.Яременка.

Згідно з оприлюдненими на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок даними, "Слугу народу" готові підтримати 43,1% респондентів серед тих, хто визначився і голосуватиме, "Опозиційну платформу - За життя" - 11,7%, "Європейську солідарність" - 9,2%, ВО "Батьківщина" - 9,1% опитаних.

З урахуванням похибки вибірки також мають шанси подолати 5-відсотковий бар'єр партія "Голос" (лідер - співак і музикант Святослав Вакарчук), за яку готові проголосувати 4,9% опитаних із тих, хто визначився і вирішив голосувати, партія "Сила і честь" Ігоря Смешка (з підтримкою 4,7% голосів відповідно) і "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка (3,6% готових голосувати респондентів).

При цьому за представлену нині в парламенті фракцією Радикальну партію Олега Ляшка проголосували б 2,2% опитаних, за "Об'єднання "Самопоміч" - 1,9%, ВО "Свобода" і "Опозиційний блок - Партію миру та розвитку" - по 1,7%, "Громадянську платформу Надії Савченко" - 1,2%, "Національний корпус" - 1% респондентів, які визначилися зі своїм вибором.

Решта партій набрали б менше 1% голосів опитаних.

На запитання соціологів, чи брали б участь респонденти, якби вибори відбувалися найближчої неділі, 7,4% відповіли "точно ні", 6,5% - "скоріше ні", 37,9% - "скоріше так", 43% - "точно так", а 5,1% - вагалися з відповіддю.

Ролінгове дослідження передбачає проведення основного опитування і періодичних (похвильових) оновлень бази даних опитування шляхом заміни частини анкет на новіші. Хвиля ролінгу - часовий проміжок збору нових даних для оновлення бази. Кожна хвиля реалізується на однакових за своїми параметрами вибірках респондентів, при цьому самі респонденти у вибірці щоразу нові. Вибірка кожної хвилі ролінгу є зменшеною копією загальної вибірки.

Під час основного опитування 15-19 травня було опитано 2 тис. 121 респондента віком від 18 років з 24 областей і Києва, вибірка репрезентативна за статтю, віком і типом населених пунктів. Похибка вибірки 1,2-2,2%.

Під час першої хвилі ролінгу 24-31 травня було замінено 250 анкет. Похибка вибірки не перевищує 2,2%. Під час другої хвилі 1-7 червня було опитано 1670 респондентів у всій Україні (замінено 1000 анкет). Похибка вибірки не перевищує 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Підприємці готові долучитися до розроблення найкращих практик розвитку бізнесу, але Кабмін намагається їх не чути - голова київського "УДАРу"

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

Дві третини українців хочуть від держави поліпшення своєї поінформованості, майже три чверті - за військово-патріотичне виховання в садочках і школах - соцопитування

Дві третини українців підтримують довгострокове збільшення фінансування безпеки та оборони - соцопитування

Результати другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Київська організація Червоного хреста звернулася до правоохоронних органів у зв'язку з порушеннями в Печерській організації після відповідного звернення на інформлінію - голова міськорганізації

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА