Бізнес-захист: як страхування допомагає убезпечити компанію від втрат і ризиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПАРТНЕРСЬКА

Бізнес-захист: як страхування допомагає убезпечити компанію від втрат і ризиків

Особисті фінанси
613
Кажуть, випадковості – не випадкові. Дійсно, майже все можна передбачити заздалегідь. А від того, що не можна передбачити – придумали страхування.
Типова ситуація – ваш клієнт послизнувся на сходинці офісу і отримав травму. Випадковість? Всьому виною слизька плитка? Це не має значення, якщо ви застрахували свою відповідальність. Але що робити, якщо хтось випадково або навмисно розбив вітрину вже вашого магазину? Або як бути, якщо ваш офіс затопили?
Все це абсолютно різні ситуації, які можуть трапитися з будь-яким підприємцем. Як же убезпечити себе від максимального числа ризиків? На цей випадок можна укласти страховий договір «Бізнес-захист» від ПриватБанку.
Що захищає «Бізнес-захист»
  • Нерухомість (фасад, дах, стіни, вікна, сходи та двері, а також оздоблення приміщення), рухоме майно (техніку, обладнання, предмети інтер’єру), товарні залишки і навіть скляні елементи (прилавки або вітрини).
  • Страхування відповідальності перед третіми особами. Якщо на припарковану біля вашого офісу машину впала вивіска чи бурулька – цей збиток буде покритий в рамках страхового договору. Збиток буде покритий навіть в тому випадку, якщо постраждала машина вашого співробітника.
  • Кібер-ризики. Вимушена перерва в роботі і недоотриманий прибуток разом з витратами на ремонт техніки, в разі онлайн вимагання або зараження системи комп’ютерним вірусом, також покриваються страховою сумою.
Як застрахуватися
Найцікавіше, що зазвичай під час укладання комплексних програм страхування обов’язковим є попередній огляд майна страховиком. Але не в цьому випадку.
Огляду майна не буде потрібно. А укласти договір страхування можна в будь-якому офісі Приватбанку або в Приват24. Оплатити страховку можна відразу або налаштувати регулярний платіж і необхідна сума буде списуватися з вашого рахунку щомісяця.
Скільки це коштує
Приватбанк пропонує три пакети страхування:
1. Стандарт
- Страхова сума 250 тис грн
- Страховий платіж 100 грн. на міс/1200 грн на рік
2. Еліт
- Страхова сума 500 тис грн
- Страховий платіж 200 грн на міс/2400 грн на рік
3. Люкс
- Страхова сума – 1 млн грн
- Страховий платіж – 400 грн/міс/4800 грн на рік
Хто страховик за програмою
Партнером програми страхування бізнесу є СК “Універсальна”, яка здійснює врегулювання страхових випадків.
Від яких ризиків захищає страховка
  • Пожежа, вибух.
  • Стихійні лиха
  • Затоплення
  • Наїзд транспортних засобів
  • Протиправні дії третіх осіб (крадіжка, грабіж, розбій)
  • Кібер-вимагання і зараження ІТ системи комп’ютерними вірусами.
  • Шкода майну третіх осіб, їх життя і/або здоров’ю.
Якщо щось зі списку сталося і завдало шкоди вашому майну або товару – то ви зможете компенсувати свої збитки, в рамках передбаченого договором страхового покриття.
Важливий момент – в цій програмі немає франшизи, тобто тієї частини збитку, яку страхувальник зобов’язується сплатити за свій рахунок. Але є цікаве обмеження – договір починає діяти через 7 днів після оплати. Це дозволяє страховику захистити себе від страхового шахрайства, коли договір укладають, коли неприємність вже трапилася.
Як скористатися страхуванням у разі трагічної події
  • Протягом 2 годин повідомити про подію в сервісні служби (поліція, пожежна, газова служба, ЖЕК)
  • Протягом 2 днів повідомити про страхову подію за телефоном 3700. Важливо при цьому зберегти пошкоджене майно в тому вигляді, в якому воно перебувало на момент події. Ремонтувати або усувати наслідки можна тільки за вказівкою сервісних служб. Але при цьому обов’язково потрібно сфотографувати або зробити відеофіксацію наслідків.
  • Далі місце події огляне експерт страховика і оцінить розмір збитку. До цього не можна підписувати ніяких документів, які визнають вашу провину в тому, що сталося.
Страхове відшкодування виплачується протягом 30 днів з моменту подачі в страхову компанію всіх документів, необхідних для прийняття рішення.
А що з кібер ризиками
Кібер-атака або втрата даних у всьому світі є одним з головних ризиків для бізнесу. І чим більший бізнес, тим вище ймовірність, що базу даних ваших клієнтів захочуть вкрасти, а комп’ютер головного бухгалтера піддасться атаці вірусу, який намагається переказати велику суму на анонімний рахунок.
Що робити, якщо в результаті атаки ви не можете здійснити платежі, відправляти і приймати товари, вести діалог з контрагентами? Як убезпечити бізнес, коли в результаті кібер-атак ви несете збитки?
З одного боку «Бізнес-захист» дозволяє швидко оплатити ремонт і відновити роботу комп’ютерної системи. При цьому за відновлення кожного пошкодженого вірусом комп’ютера страховик заплатить 2 тис грн (в межах ліміту за ризиком).
З іншого боку – відшкодувати недоотриманий прибуток за 5 днів простою бізнесу. Зазвичай, саме такий час необхідний для відновлення роботи компанії після кібератаки. Для відшкодування недоотриманого прибутку доведеться надати фінансові документи, що підтверджують її розмір.
Для отримання виплати необхідно лише звернутися за телефоном 3700 і після огляду страховиків отримати виплату на підставі експертного висновку.
Одна деталь, щоб отримати страхову виплату важливо, щоб програмне забезпечення було ліцензійним, а комп’ютерна система під час страхового випадку перебувала під захистом антивіруса.
За матеріалами:
ПриватБанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас